Hlavní obsah

Trápení je u konce, oddechl si útočník Washingtonu Ovečkin

WASHINGTON

V loňské sezóně vypadl Washington v prvním kole play-off NHL s Philadelphií, letos si spravil chuť a přešel přes New York Rangers 4:3 na zápasy. O postupu do semifinále Východní konference rozhodl zkušený matador Sergej Fjodorov. "Ovečkin je z postupu velmi nadšený, stále pobíhá po šatně," řekl po zápase autor vítězné trefy na adresu největší hvězdy Capitals.

Článek

"Dokázali jsme to! Skončilo trápení, tenhle rok jsme změnili historii," těšilo útočníka Capitals Alexandra Ovečkina po výhře 2:1. "Měli jsme více zkušeností se sedmým zápasem," doplnil Sergej Fjodorov svého krajana. Washington již prohrával 1:3 na zápasy, ale Capitals se nevzdali a sérii poslali až do sedmého duelu. Ten na rozdíl od loňska Washington zvládl.

Ve Verizon Center ve Washingtonu se ujali Rangers vedení, avšak ještě do konce první třetiny domácí srovnali. "Před třetí třetinou jsem měl hodně dobrý pocit," svěřil se kouč New Yorku John Tortorella. V závěrečné dvacetiminutovce však domácí necelých pět minut před koncem vsítili vítězný gól.

"Nebyl čas něco extra vymýšlet, tak jsem se rozhodl vystřelit do horní části branky, protože jsem viděl, že Henrik (Lundqvist) šel na led," popsal vítěznou trefu Fjodorov. "Zkušenosti jsou k nezaplacení," pochválil devětatřicetiletého forvarda trenér Capitals Bruce Boudreau. Washington tak zopakoval obrat z 1:3 na zápasy, který se mu povedl v roce 1988 v sérií s Philadelphií v semifinále play-off.

Strůjcem úspěchu byl rovněž mladičký gólman Simeon Varlamov, který po prvním duelu vystřídal Jose Theodora a staršího kolegu již do klece nepustil. "Samozřejmě jsem byl velmi nervózní, protože nikdo není ironman," řekl jednadvacetiletý Rus. "Neustále jsem musel krotit nervozitu," přiznal Varlamov pro The Washington Post.

V semifinále Východní konference tak čeká hokejisty z hlavního města USA celek Pittsburghu, který postoupil v pensylvánském derby přes Philadelphii. Dojde tak na souboj Malkina s Ovečkinem. "Musíme udržet emoce na uzdě," nabádal Ovečkin před další sérií.

Reklama

Související témata: