Hlavní obsah

Fleischmann rozhodl o výhře Washingtonu nad Pittsburghem

NEW YORK

Český hokejista Tomáš Fleischmann rozhodl úvodní utkání 2. kola play-off NHL mezi Washingtonem a Pittsburghem. Čtyřiadvacetiletý útočník Capitals vstřelil na začátku třetího dějství svůj druhý gól ve vyřazovacích bojích a stanovil konečné skóre 3:2.

Článek

"Jel jsem k bráně, zastavil se a dorazil puk," řekl Fleischmann lakonicky o svém vítězném zásahu. "Když je na vaše klíčové hráče vyvíjen obrovský tlak, musejí jim ostatní pomáhat a snažit se vstřelit gól," dodal český útočník.

Duel Alexandra Ovečkina se Sidneym Crosbym, držitelů trofeje pro nejužitečnějšího hráče soutěže v posledních dvou ročnících, skončil nerozhodně: obě hvězdy si připsaly po gólu. Crosby v páté minutě otevřel skóre, Ovečkin pak ještě před první přestávkou navázal na Davea Steckela a otočil v přesilovce na 2:1.

V druhé části propustil brankář Capitals Semjon Varlamov střelu Marka Eatona, ale v závěru třetiny se blýskl parádním zákrokem, když patkou hole zachytil Crosbyho střelu, směřující do prázdné branky. Jednadvacetiletý brankář, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, má paradoxně odchytáno více zápasů v pla- off než v základní části NHL.

Chicago srovnalo stav série s Vancouverem

Hokejisté Chicaga uspěli v druhém semifinálovém utkání Západní konference na ledě Vancouveru 6:3 a srovnali stav série na 1:1. Blackhawks v zápase smazali dvoubrankovou ztrátu z první třetiny a třemi góly v druhé i v třetí části otočili průběh utkání. Nejvýrazněji se pod vítězství Chicaga podepsali Patrick Sharp a Dave Bolland, kteří vstřelili dvě branky.

Začíná se stávat zvykem, že Blackhawks dohánějí soupeřův náskok. Už počtvrté v letošním play-off se jim povedlo srovnat stav zápasu, přestože v něm prohrávali o dvě nebo tři branky. Chicago, které v minulém zápase srovnalo z 0:3 na 3:3, tentokrát prohrávalo v sedmé minutě už o dva góly, když v rozmezí 69 sekund využili Sami Salo a Alexander Edler přesilové hry.

"Jsme sebevědomým týmem a věděli jsme, že navzdory nepříznivě se vyvíjejícímu utkání jsme stále v zápase. Je hezké umět otáčet zápasy," uvedl Sharp, který vstřelil v druhé třetině dvě branky týmu a třetí gól přidal v oslabení Bolland. Definitivně pak protivníkův odpor Chicago zlomilo hned v úvodu třetího dějství, když se trefili Ben Eager a Patrick Kane.

Vancouver se pak ještě v 58. minutě prosadil zásluhou Henrika Sedina potřetí v přesilové hře, ale výhru hostů vzápětí zpečetil střelou do prázdné branky druhým gólem v zápase Bolland. Chicago tak připravilo Canucks první prohru v letošním play-off. V nervózním závěru pak rozdali hlavní rozhodčí 14 trestů včetně čtyř desetiminutových.

Východní konference
Washington - Pittsburgh 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 14. Steckel, 18. Ovečkin, 42. Fleischmann - 5. Crosby, 33. Eaton. Zásahy brankářů: Varlamov 36/34 - Fleury 26/23. Diváci: 18 277. Hvězdy utkání: Varlamov, Steckel (oba WSH), Crosby (PIT). Stav série: 1:0.
Západní konference
Vancouver - Chicago 3:6 (2:0, 0:3, 1:3)
Branky: 6. Salo, 7. Edler, 58. H. Sedin - 31. a 34. Sharp, 37. a 59. Bolland, 43. Eager, 46. Kane. Zásahy brankářů: Luongo 31/26 - Chabibulin 21/18. Diváci: 18 630. Hvězdy utkání: Sharp, Kane (oba CHI), H. Sedin (VAN). Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: