Hlavní obsah

Pittsburgh vybojoval v semifinále Stanley Cupu proti Carolině první výhru

PITTSBURGH

Hokejisté Pittsburghu vstoupili do semifinále Východní konference NHL proti Carolině domácí výhrou 3:2 a v sérii vedou 1:0 na zápasy. Vítěznou trefu Penguins nevsítila žádná z hvězd domácích, ale obránce Philippe Boucher, jenž naskočil za zraněného Gončara a připsal si také asistenci.

Článek

Již v prvním dějství si domácí vypracovali solidní dvoubrankový náskok zásluhou Miroslava Šatana a Jevgenije Malkina. Ve druhé části sice Carolina v Mellon aréně snížila po brance Chada Larose, avšak ve třetí dvacetiminutovce odskočili Tučňáci na dvě branky díky Philippe Boucherovi. Hosté už jen snížili na 2:3 minutu a půl před koncem třetiny přesilovkovou trefou Joe Corva.

"Máme vyrovnaný kádr a dokážeme se na ledě vzájemně zastoupit," řekl po zápase Boucher, jenž naskočil za Sergeje Gončara, který má problémy s pravým kolenem. "Mám radost, jak se na utkání dobře připravil," pochválil kouč Dan Bylsma střelce vítězného gólů.

Hosté vyzdvihli především gólmana Penguins Marca-Andre Fleuryho. "Měl několik famózních zákroků," kroutil hlavou nejproduktivnější hráč Caroliny Eric Staal, pro něhož je série pikantní díky souboji s bratrem Jordanem, který obléká dres Pittsburghu.

Série bude pokračovat v noci ze čtvrtka na pátek v 1:30 SEČ znovu na ledě Pittsburghu. Hurricanes zřejmě nebudou moci počítat s útočníkem Tuomo Ruutuem, který se zranil v první třetině. Ve třetí části odstoupil z utkání kvůli nespecifikovaným problémům také hostující Eric Cole.

Semifinále play-off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Pittsburgh - Carolina 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 10. Šatan, 11. Malkin, 52. Boucher - 34. Larose, 59. Corvo. Střely Zásahy brankářů: Fleury 25/23 - Ward 31/28. Diváci: 17 132. Stav série: 1:0. Hvězdy utkání: Boucher (PIT), LaRose (CAR), Fleury (PIT).

Reklama

Související témata: