Hlavní obsah

Chicago vybojovalo proti Detroitu první výhru, Havlát nedohrál

CHICAGO

Hokejisté Chicaga porazili v třetím semifinále Stanleyova poháru Detroit 4:3 v prodloužení a snížili stav série na 1:2. Na výhře Jestřábů se jednou asistencí podílel i Martin Havlát - v 9. minutě stál při přesilové hře na začátku první branky utkání. Českému útočníkovi ale duel zhořkl, sedm minut před koncem první třetiny jej tvrdě sestřelil Niklas Kronwall a Havlát již do utkání nezasáhl.

Článek

Blackhawks měli vydařený vstup do utkání a v úvodu druhé třetiny vedli už 3:0, hostům z Detroitu se však povedlo ještě do druhé přestávky třígólové manko smazat. Po bezbrankové třetí třetině padlo rozhodnutí hned v druhé minutě prodloužení, kdy se dorážkou před brankou prosadil Patrick Sharp.Detroit se ovšem za stavu 0:3 obdivuhodně vrátil do zápasu. Chicago přišlo o třígólové manko během posledních pěti minut druhé třetiny, kdy se postupně trefili tři obránci Red Wings Lidström, Rafalski a Ericsson.

"Udělali jsme tři fauly za sebou a nabídli soupeři šanci. A ten ji na konci našeho třetího oslabení dokázal využít," uvedl trenér domácích Joel Quenneville, který si vyčítal, že si za stavu 3:2 nevyžádal oddechový čas.

Havlát nedohrál

O přestávce mezi druhou a třetí třetinou však zareagoval a vyměnil brankáře. Místo Nikolaje Chabibulina se tak postavil do branky Cristobal Huet, který naposledy chytal 11. dubna v závěru základní části. Huet zlikvidoval všech šest střel, v prodloužení už zasahovat nemusel.

Český útočník Chicaga Martin Havlát přihrál v první třetině na druhý gól domácích, sedm minut před úvodní sirénou ho však tvrdým zákrokem sestřelil Niklas Kronwall. Obránce Detroitu obdržel trest na pět minut a do konce utkání, Havlát zůstal několik minut otřesený na ledě, než za pomoci spoluhráče a doktora odjel do kabiny. Na led už se nevrátil.

Play-off NHL, finále Západní konference:
Chicago - Detroit 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Branky: 9. a 62. Sharp, 10. Ladd (Havlát), 21. Pahlsson - 35. Lidström, 38. Rafalski, 40. Ericsson. Střely na branku: 27:30. Diváci: 22 678. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: