Hlavní obsah

Bývalý gólman Roy odmítl nabídku na trénování Colorada

DENVER

Bývalý vynikající brankář Patrick Roy odmítl nabídku představitelů Colorada Avalanche, aby vedl tým z pozice hlavního kouče. Člen Síně slávy zvažoval situaci dva týdny, z rodinných důvodů se však nakonec rozhodl post trenéra nepřijmout.

Článek

"Vše, co k tomu mohu říct je, že nabídka Avalanche byla více než zajímavá," řekl ve středu na tiskové konferenci Roy, jenž aktivní hráčskou kariéru ukončil v roce 2003.

Důležitou roli v rozhodování třiačtyřicetiletého Kanaďana sehrála skutečnost, že je v současnosti koučem, generálním manažerem a navíc i spoluvlastníkem týmu Québec Remparts v juniorské QMJHL. Jedním z jeho svěřenců je také syn Frederic a přestože ten zvažuje možnost hokeje zanechat stejně jako to učinil starší bratr Jonathan, otec Patrick se chce právě výchově synů naplno věnovat.

"Kvalita mého života tady v Québeku je zcela výjimečná. Moc si vážím této příležitosti a možnosti pracovat s mladými hráči. Znamená to pro mě každodenní výzvu - snažit se proměnit sny mladých hráčů ve skutečnost," prohlásil Roy, který Coloradu pomohl v letech 1996 a 2001 ke dvěma Stanley Cupům. Poté, co převzal Ramparts, se zvedl počet 780 držitelů permanentních vstupenek na desetinásobek.

Podle některých informací byl Royovi nabídnut také post generálního manažera, což však klub odmítl komentovat. Trenérem Colorada tak zatím nadále zůstává Tony Granato, jež má před sebou ještě další dva roky ze svého kontraktu.

Tým Avalanche skončil v této sezoně poslední v Západní konferenci, když vyhrál jen 32 z 82 utkání základní části. Se ziskem 69 bodů byl třetí nejhorší v celé soutěži a má tak za sebou vůbec nejhorší ročník po přestěhování z Québeku v roce 1995.

Reklama