Hlavní obsah

Kapitán Pittsburghu Crosby: Přežili jsme, teď to bude kdo s koho

PITTSBURGH

Opakování loňského scénáře hokejisté Pittsburghu nedopustili. V šestém zápase finálové série NHL proti Detroitu obhájili domácí suverenitu a po vítězství 2:1 se poperou o Stanley Cup v rozhodujícím sedmém zápase. „Je to pro nás neuvěřitelná příležitost,“ ví kapitán Tučňáků Sidney Crosby.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Hokejista Detroitu Kris Draper (vlevo) brání kapitána Pittsburghu Sidney Crosbyho.

Článek
Fotogalerie

Ačkoliv ani on, ani další velká hvězda Pittsburghu Jevgenij Malkin nedokázali v utkání bodovat, přesto se mohli radovat z vítězství. Zastoupili je hokejisté z třetího útoku. První branku vstřelil Jordan Staal, vítěznou potom Tyler Kennedy. Tito dva střelci a brankář Marc-Andre Fleury se postarali o to, že se neopakuje loňská finálová série, kterou opanoval Detroit 4:2 na zápasy.

„Na loňský rok jsme vůbec nemysleli. Našli jsme způsob, jak přežít. To je přesně to, co se stalo,“ komentoval utkání na ledě po zápase Crosby. „Teď je před námi zcela jiný zápas. A pro nás je to úžasná příležitost,“ pokračoval kapitán Tučňáků.

Pittsburgh má poslední šanci dobýt led Detroitu

Pittsburgh se v noci z pátku na sobotu pokusí po dlouhých sedmnácti letech získat nejprestižnější klubovou trofej. Čeká ho ale těžký úkol. Všechny předchozí zápasy v Detroitu jasně vyhrála Rudá křídla. Se skóre 11:2. Poslední utkání v Detoitu navíc skončil debaklem, když obhájce trofeje zvítězil 5:0.

„Každý zápas je jiný. Po pátém utkání jsme neměli dobré vyhlídky. To se mohlo projevit na našich emocích a myšlenkách. Ale my jsme odolali a dnes jsme hráli mnohem lepší zápas,“ říkal po utkání trenér vítězného týmu Dan Bylsma.

„Nepředpokládám, že by měl být sedmý zápas příliš odlišný od ostatních v sérii. Bude to zápas kdo s koho. Myslím, že je důležité už jen to, že si tou zkouškou projdeme. Oba týmy byly v úterý trpělivé, ale oba dřely a bojovaly o svou příležitost. Pokud tak bude vypadat i poslední zápas, rozhodně nejsme bez šancí,“ zakončil Crosby.

Reklama

Související témata: