Hlavní obsah

Zlomenina nohy připraví Sýkoru o rozhodující sedmé finále NHL

PITTSBURGH

Středeční prognózy ohledně nejistého startu hokejisty Petra Sýkory z Pittsburghu v posledním utkání finále Stanley Cupu se naplnily. Český forvard přijde o rozhodující sedmý duel na ledě Detroitu kvůli zloměnině nohy. O výsledku rentgenu dvaatřicetiletého forvarda Penguins, jenž opustil v šestém utkání finále NHL led Mellon arény na nosítkách, informoval deník Pittsburgh Tribune.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Hokejista Petr Sýkora z Pittsburghu na tréninku před šestým finále NHL proti Detroitu ještě hýřil optimismem, zápas však nedohrál kvůli zlomenině nohy.

Článek

Zlomeninu pravé nohy si Sýkora přivodil při blokování střely v úterním šestém zápase finále NHL na domácím ledě, kde Pittsburgh odvrátil mečbol Detroitu a poslal sérii do rozhodujícího sedmého utkání na led Red Wings. Český forvard opustil v úterý stadión na nosítkách a s dlahou na noze.

Nyní Sýkorovi pomáhají berle a je jisté, že v klíčovém souboji v Detroitu rodák z Plzně nenastoupí. Sýkoru nahradí v sestavě Miroslav Šatan, za něhož Sýkora nastupoval v šestém duelu. V úterý byl Sýkora na ledě poprvé od 6. května. Vedení klubu celou záležitost odmítlo komentovat.

Sýkora naskočil v letošním play-off k sedmi zápasům a Tučňákm pomohl jedním bodem za gólovou nahrávku. Ve finále odehrál Sýkora šest a půl minuty a pokud Penguins zlomí prokletí z loňské sezóny a vyhrají Stanley Cup, stejně jako v roce 2000 v dresu New Jersey nebude moci Sýkora zvednout nad hlavu trofej se svými spoluhráči na ledě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.