Hlavní obsah

Soud zamítl stěhování zadluženého hokejového klubu z Phoenixu

PHOENIX

Finančními problémy sužovaný hokejový klub Phoenix Coyotes se stěhovat nebude. Rozhodl o tom soud, který tak zamítl nabídku kanadského milionáře Jima Balsillieho, který za klub zámořské NHL nabízel 212,5 miliónu dolarů.

Článek

Podmínkou šéfa společnosti BlackBerry však bylo přestěhování týmu do Hamiltonu a uzavření transakce do konce června. Podle soudce Redfield T. Baum ale nebylo možné vyřešit včas všechny otázky kolem přesunu, proto stěhování klubu zamítl.

Rozhodnutí soudu je vítězstvím vedení NHL, které nechtělo dát k přesunu Coyotes do Kanady svolení. "Jsme rádi, že soud se postavil na stranu pravidel soutěže a uznal naši schopnost je rozumně použít," citovala agentura AP zástupce komisionáře NHL Billa Dalyho.

Balsillie si však nemyslí, že by verdikt výrazně ovlivnil jeho šance na koupi Phoenixu. Pouze připustil, že nyní bude muset zaplatit poplatek za případné přestěhování klubu, což před rozhodnutím soudu odmítal. "Podali jsme vedení NHL žádost o přestěhování a čekáme, co na to řeknou a jakou budou chtít za stěhování částku," řekl Balsillieho mluvčí Bill Walker.

O novém majiteli Coyotes musí být rozhodnuto do 30. června, aby mohl být klub zařazen do základní části NHL pro sezonu 2009/2010.

Reklama

Související témata: