Hlavní obsah

Zbavit se hvězdy Heatleyho je fuška, prozradil manažer Ottawy

OTTAWA

Nejlepší střelec Ottawy a třetí nejproduktivnější hokejista klubu v uplynulé sezóně NHL Dany Heatley požádal minulý týden o výměnu, generálního manažera Bryana Murraye tak čeká přes léto těžká práce. "Nemůžu ho nechat odejít bez náhrady, měl jsem pohovory s některými manažery, ale zatím nedošlo k žádné dohodě," řekl Murray zámořským médiím.

Článek

"Nemám přesný časový plán, ale všichni by rádi ukončili jednání, než začne draft v Montrealu," sdělil Murray. "Doufám, že dojde k dohodě, není to jednoduché. Prioritou je udělat obchod, který bude přínosem pro organizaci Senators," dodal Murray k plánovanému trejdu jednoho z tahounů týmu.

V roce 2007 prodloužil přitom Heatley kontrakt na dalších šest let s výdělkem 45 miliónů amerických dolarů, ale po únorové trenérské rošádě, kdy Craiga Hartsburga nahradil Cory Clouston, nebyl spokojen se svou úlohou. "Bylo to těžké období, protože jsme nevyhrávali, museli jsme přistoupit k výměně kouče," nechal se slyšet Murray.

Agent osmaadvacetiletého forvarda předložil vedení klubu seznam mužstev, kam by si přál Heatley odejít, ale podle manažera Senátorů bude klíčová nabídka, kterou obdrží. "Pokud opravdu nebude chtít zůstat v Ottawě a najde se tým, který nabídne zajímavou výměnu, pak budu tlačit na agenta, aby ji Dany přijal nebo zůstal v Ottawě," uvedl Murray.

Objevily se spekulace, že by se novým zaměstnavatelem rodáka z německého Freiburgu mohlo stát sousední Toronto, fámy však manažer Maple Leafs Brian Burke ve středu popřel. "Heatley je skvělý hokejista, ale máme vytipované jiné hráče, které bychom chtěli do mužstva přivést," citovala Burkea stanice TSN.

V kanadském celku strávil Heatley čtyři sezóny, před tím působil v Atlantě. V NHL odehrál celkem 507 utkání a připsal si 543 kanadských bodů za 260 gólů a 283 asistencí. V sezónách 2005/06 a 06/07 dosáhl hranice padesáti gólů za sezónu.

Reklama

Související témata: