Hlavní obsah

Chelios si bude v NHL hledat nové angažmá, Detroit s nim nepočítá

DETROIT

Hokejový obránce Chris Chelios nedostal od generálního manažera Detroitu Kena Hollanda novou smlouvu a musí si v NHL hledat angažmá v jiném klubu. Sedmačtyřicetiletý zadák působil v týmu Red Wings posledních devět sezón.

Článek

"S Chrisem jsem se sešel a oznámil, že mu nenabídnu nový kontrakt," řekl Holland listu Detroit Free Press. "Chce pokračovat v kariéře a myslím, že má před sebou ještě jeden rok," dodal manařer letošního finalisty Stanley Cupu, který nestačil ve finále na Pittsburgh.

Podle Hollanda je Chelios schopný na ledě strávit přibližně patnáct minut za zápas. "Má na to hrát tak ve třetím obranné dvojici," přidal na adresu rodáka z Chicaga, kterého v roce 1999 při podpisu smlouvy označil za "perfektní model pro mladé hokejisty."

Urputnost a bojovnost s jakou se źkušený obránce prezentuje v NHL by však chtěl využít generální manažer týmu Spojených států Brian Burke na OH ve Vancouveru v příštím roce. Nikoli však na ledě, ale coby pomocníka na lavičce. "Neumím si představit většího hokejového válečníka než je Chelly, chci ho mít v týmu," řekl manažer Burke.

V uplynulé sezóně NHL odehrál Chelios 28 utkání a nepřipsal si ani jeden bod. Za 25 let v zámořské lize nasbíral v 1644 zápasů v základní části 948 bodů. V roce 1993 a 1996 získal v dresu Chicaga James Norris Trophy pro nejlepšího zadáka, v roce 1989 získal stejné ocenění v barvách rodného Montrealu.

Reklama

Související témata: