Hlavní obsah

Heatley odmítl přestup do Edmontonu, odkud měl jít do Ottawy Šmíd

EDMONTON

Kanadský hokejový útočník Dany Heatley, jenž žádá odchod z Ottawy, údajně odmítl výměnu do Edmontonu, v rámci které by do kanadské metropole zamířil český obránce Ladislav Šmíd spolu s útočníky Andrewem Coglianem a Dustinem Pennerem. Podle televizní stanice TSN Heatley v úterý nedal souhlas pro tento případ zrušit klauzuli ve smlouvě, že nemůže být vyměněn.

Článek

Podle TSN ještě možnost trejdu definitivně nepadla. Ottawa už má poslední hodiny na to, aby kanadského kanonýra vyměnila předtím, než mu bude muset vyplatit podpisový bonus čtyři miliony dolarů. Heatley má za sebou první rok šestileté smlouvy celkem na 45 milionů dolarů. V platovém stropu zabere ročně 7,5 milionu dolarů.

Osmadvacetiletý Heatley v uplynulé sezoně nasbíral v 82 zápasech 72 bodů za 39 branek a 33 asistencí. Byl však nespokojený se svou rolí v týmu, především po změně trenéra a příchodu Coryho Cloustona. Nejproduktivnější hráč v historii kanadské reprezentace se v NHL může pochlubit bilancí 543 bodů za 260 branek a 283 asistencí z 507 utkání. V 34 zápasech play off přidal deset tref a 25 přihrávek.

Šmíd má za sebou tři sezony v NHL v dresu Edmontonu, v 202 utkáních si třiadvacetiletý zadák připsal tři góly a 22 asistencí. Oilers jej získali v červenci 2006 z Anaheimu v rámci výměny za Chrise Prongera. Šmídovi skončila smlouva na necelý milion dolarů a bude chráněným volným hráčem.

Pennera získal Edmonton v roce 2007 po jeho triumfu s Anaheimem, když mu jako chráněnému volnému hráči nabídl pětiletý kontrakt na 21,25 milionu dolarů a Ducks odmítli smlouvu dorovnat. V dresu Oilers ale nezářil a ve 160 zápasech nasbíral jen 84 bodů.

Cogliano, jenž má na příští ročník kontrakt na 850 tisíc dolarů, za dvě sezony posbíral v 164 utkáních 83 kanadských bodů.

Reklama

Související témata: