Hlavní obsah

Obránce Skrastinš se na dva roky upsal Dallasu

PRAHA

Novou posilou obranných řad hokejistů Dallasu v NHL se stal lotyšský bek Karlis Skrastinš. Rodák z Rigy podepsal s vedením Stars dvouletý kontrakt, za toto období si vydělá celkem 2,75 miliónu dolarů.

Článek

Skrastinš, který za týden oslaví 35. narozeniny, hrál v minulé sezóně NHL za Floridu. V 80 zápasech si připsal 18 bodů za čtyři góly a 14 asistencí. V minulosti působil lotyšský zadák také v Coloradu a v Nashvillu. V NHL odehrál celkem 679 utkání a zaznamenal 115 bodů díky 27 brankám a 88 nahrávkám.

Obránce Adrian Aucoin nebude v zámořské NHL pokračovat v dresu Calgary. V pozici volného hráče se totiž dohodl na ročním kontraktu s Phoenixem. Vedení Coyotes získalo také útočníka Vernona Fiddlera a brankáře Jasona LaBarberu, oba dostali dvouletou smlouvu.

Aucoinovi, jenž v pátek oslaví 36. narozeniny, bude náležet plat ve výši dva a čtvrt milionu dolarů. Rodák z Ottawy odehrál v Calgary poslední dvě sezony. V průběhu dlouhé kariéry hájil také barvy Vancouveru, Tampy Bay, New Yorku Islanders a Chicaga. V 851 utkáních si připsal 336 bodů díky 108 gólům a 228 asistencím.

Devětadvacetiletý Fiddler působil od sezony 2002/03 v Nashvillu a v NHL mění dres poprvé. V prestižní soutěži odehrál celkem 305 utkání, v nichž si připsal 93 bodů za 45 branek a 48 nahrávek. Nový kontrakt mu vynese celkový plat 2,2 milionu dolarů.

Stejně starý LaBarbera hrál naposledy za Vancouver, dříve v kariéře také za Los Angeles a New York Rangers. V NHL nastoupil do 107 duelů, v nichž inkasoval v průměru 2,97 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 90,2 procenta.

Reklama