Hlavní obsah

Kanadský útočník Smyth byl vyměněn z Colorada do Los Angeles

LOS ANGELES

Hokejový útočník Ryan Smyth byl vyměněn z Colorada do Los Angeles. Za třiatřicetiletého střelce ověnčeného řadou úspěchů v kanadské reprezentaci získal tým Avalanche beky Kylea Quinceyho, Toma Preissinga a právo výběru v pátém kole draftu v roce 2010. Smyth má ještě na tři sezóny platný kontrakt, který mu zaručuje celkový příjem 16,5 miliónu dolarů.

Článek

"Ryan je typ hokejisty, který zapadá do našeho týmu. Je to bojovník a velice produktivní levé křídlo," prohlásil generální manažer Kings Dean Lombardi na adresu hráče, který v uplynulém ročníku NHL zaznamenal v 77 utkáních 59 bodů za 26 branek a 33 asistencí. S Coloradem podepsal Smyth v roce 2007 jako volný hráč pětiletý kontrakt na 31,25 milionu dolarů. Předtím dohrál sezónu v New Yorku Islanders, kam se stěhoval po dvanácti letech v Edmontonu.

Smyth dovedl jako kapitán na světových šampionátech v letech 2003 v Helsinkách a o rok později v Praze Kanadu k titulu, na kontě má i triumfy na olympijských hrách v roce 2002 v Salt Lake City a na Světovém poháru o dva roky později. Zlato má i z mistrovství světa hráčů do dvaceti let z roku 1995. V NHL, kde na úspěch stále čeká, má na kontě z 920 utkání 660 bodů za 310 tref a 350 asistencí. V 81 duelech play off přidal 25 gólů a 27 přihrávek.

Třiadvacetiletý Quincey přišel loni v říjnu do Los Angeles z Detroitu, kde za tři roky dostal v NHL příležitost jen ve 13 duelech a vstřelil jeden gól. V dresu Kings ale zářil a v 72 zápasech nasbíral 38 bodů za čtyři trefy a 34 asistencí.

O sedm let starší Preissing nastoupil v uplynulém ročníku za Kings jen ve 22 utkáních a připsal si tři body. Působil i v nižší AHL v Manchesteru. V NHL za San Jose, Ottawu a Kings nasbíral v 322 zápasech 131 kanadských bodů a vstřelil 31 branek. Ve 42 utkáních play off přidal tři branky a 12 asistencí.

Reklama

Související témata: