Hlavní obsah

Hudler si prý vydělá 10 miliónů dolarů, v Detroitu by dostal sotva čtvrtinu

DETROIT

Pět miliónů dolarů za rok, na takovou astronomickou částku prý zní nový dvouletý kontrakt, který hokejista Jiří Hudler ve středu slavnostně uzavřel s vedením Dynama Moskva. Částkou 10 miliónů dolarů se ohání list Detroit Free Press, ačkoliv plat českého útočníka nebyl nikdy oficiálně zveřejněn. "Neprozradím výši částky. Ale je to nejlepší smlouva, jakou jsem kdy měl," řekl jen Hudler.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Hokejový útočník Jiří Hudler na tiskové konferenci v Praze

Článek

Pokud by se informace detroitského deníku zakládaly na pravdě, patřil by Hudler mezi vůbec nejlépe placené hráče Kontinentální ligy (KHL). Jaromír Jágr údajně v Omsku vydělává necelých sedm miliónů dolarů, nově příchozí Sergej Fjodorov má v Magnitogorsku dostávat kolem čtyř miliónů dolarů ročně.

V poslední sezóně NHL Hudler vydělával 1,15 miliónu dolarů a v počátečních jednáních mu Detroit údajně nabízel kolem tří miliónů ročně. Postupně však vedení Red Wings muselo slevovat a momentálně může hospodařit už jen s částkou 1,5 miliónu dolarů, aby se vešlo do platového stropu. Hudler si tak v Rusku vydělá téměř čtyřikrát tolik.

Přesto jsou v Detroitu z odchodu svého bývalého hráče pořádně překvapeni. "Věděli jsme, že Jiří chce v Detroitu zůstat a také jsme se snažili jej udržet. Ještě včera jsem s ním mluvil, hovořili s ním také Mike Babcock, Dan Cleary, nebo Kris Draper. Zaskočilo nás, že odchází," cituje čtvrteční vydání Detroit Free Press generálního manažera Red Wings Kena Hollanda.

Reklama