Hlavní obsah

Tallona střídá v roli generálního manažera Chicaga Bowmanův syn

CHICAGO

U hokejistů Chicaga Blackhawks skončil po čtyřech letech v roli generálního manažera Dale Tallon. Podle kanadské televize TSN ho nahradí jeho asistent Stan Bowman, syn trenérské legendy a současného poradce klubu Scottyho Bowmana.

Článek

Bývalý dlouholetý hráč NHL Tallon byl generálním manažerem Chicaga od roku 2005. Pomohl tradičnímu klubu získat na draftu talentované útočníky Patricka Kanea a Jonathana Toewse, v roce 2006 přivedl i Martina Havláta. Český útočník po této sezoně podepsal smlouvu v Minnesotě.

I díky dravému mládí v sestavě se Černí Jestřábi letos poprvé od roku 2002 dostali do play off a došli až do finále Západní konference, v němž podlehli Detroitu.

V minulých dnech se Chicago ocitlo v centru kontroverzí ohledně nesprávného předložení takzvaných kvalifikačních nabídek svým hokejistům, s nimiž pak podepsalo nové smlouvy.

Okolnosti začalo na popud hráčské asociace NHLPA prošetřovat vedení soutěže. Podle TSN však tento incident nebyl jedním z hlavních důvodů změny na pozici generálního manažera.

Reklama