Hlavní obsah

Hokejový obránce Polák již čtyři měsíce jedná se St. Louis

ST. LOUIS

Český hokejový obránce Roman Polák je aktuálně jediným hráčem St. Louis, který je bez platné smlouvy. Hráčův zástupce Alan Walsh přitom s vedením Blues již čtyři měsíce jedná o novém kontraktu pro účastníka letošního mistrovství světa ve Švýcarsku. Zatím však neúspěšně.

Článek

"Je to obchod, jako vždy. Máme hráče, který by měl být v budoucnosti důležitou součástí našeho týmu a oni se snaží mu vyjednat co nejlepší podmínky," uvedl prezident klubu John Davidson v deníku St. Louis Post - Dispatch.

To, že se obě strany zatím nedohodly, podle něj ale není žádná tragédie. "Někdy se na smlouvě dohodnete za 48 hodin, někdy to trvá dva tři měsíce. Určitě to ale vyřešíme," podotkl Davidson.

Nyní mají navíc Polák, jeho agent i zástupci St. Louis čas do začátku přípravného kempu. Podle pravidel NHL dokonce až do 1. prosince, kdy je nejzazší termín k podpisu kontraktu, jenž by hráči povolil start v nadcházejícím ročníku kanadsko-americké ligy.

Podle informací zámořského deníku jsou ve hře dvě možnosti dohody. Polák by mohl uzavřít roční smlouvu nebo víceletý kontrakt. Kdyby podepsal roční smlouvu, St. Louis by vlastnilo jeho hráčská práva i na příští rok, kdy by se však vítkovický odchovanec mohl případně obrátit na arbitrážní soud.

Třiadvacetiletý Polák měl v minulé sezoně zajištěn příjem 475 000 dolarů a klub mu v minulých dnech nabídl takzvanou kvalifikační nabídku ve výši 522 500 dolarů, díky které si udržel jeho práva.

V uplynulé sezoně, své nejlepší v NHL, odehrál Polák za tým 69 zápasů s bilancí jedné branky a čtrnácti asistencí. S průměrem 21 minut na zápas patřil mezi nejvíce vytěžované beky mužstva.

Reklama