Hlavní obsah

Hokejový útočník Prospal končí v Tampě, klub už s ním nepočítá

TAMPA

Hokejový útočník Václav Prospal končí v Tampě. Podle deníku The Tampa Tribune se klub rozhodl vyplatit jej ze smlouvy a uvolnit ze svých služeb. Čtyřiatřicetiletý hráč má s Blesky ještě na další tři sezóny kontrakt, který mu zajišťuje celkový příjem 10,5 miliónu dolarů.

Foto: Česká sportovní

Václav Prospal na tréninku hokejistů Tampy v Praze-Letňanech

Článek

Vedení klubu podle deníku již o svém úmyslu oficiálně informovalo hráče i jeho agenta. Podle dostupných informací bude muset Prospalovi vyplatit v příštích letech dvě třetiny kontraktu, tedy sedm milionů dolarů. Hlavním důvodem, proč se Tampa k tomuto kroku rozhodla, je uvolnění finančních prostředků v takzvaném platovém stropu, tedy maximálním rozpočtu na platy hráčů v týmu.

"Bylo to obtížné rozhodnutí, ale udělali jsme to v zájmu týmu. Vážíme si jeho služeb, které pro nás odvedl, a přejeme mu vše nejlepší v jiném týmu," uvedl generální manažer Brian Lawton na adresu hráče, jenž novou čtyřletou smlouvu s Tampou podepsal před začátkem minulé sezony.

Dvojnásobného světového šampiona tak potkal stejný osud jako Františka Kaberleho, jehož se dnes rozhodla ze smlouvy vyplatit Carolina. Prospala může Tampa za určitých okolností umístit na takzvaný waiver list, ze kterého by si ho mohl vybrat jiný tým a převzít jeho smlouvu. V tom případě by jej Tampa nemusela "vyplácet".

Rodák z Českých Budějovic odehrál v NHL 874 zápasů za Philadelphii, Floridu, Ottawu, Anaheim a Tampu, v kterých vstřelil 198 branek a přidal 401 asistencí. V play off nastoupil k 60 duelům s bilancí devíti gólů a 25 finálních přihrávek.

Reklama

Související témata: