Hlavní obsah

Vedení NHL omilostnilo Fleuryho, pokud najde klub, může opět hrát

PHOENIX

Kanadský hokejový útočník Theoren Fleury může opět hrát v NHL. Po čtvrteční schůzce s nejvyššími představiteli soutěže komisionářem Garym Bettmanem a jeho zástupcem Billem Dalym dostal jedenačtyřicetiletý Fleury svolení k návratu. To potřeboval kvůli trestu za porušení odvykacího programu ze sezóny 2002/03, kdy hrál prestižní soutěž naposledy.

Foto: members.shaw.ca

Theoren Fleury v dresu Chicaga

Článek

Fleury se tak opět o něco přiblížil svému snu vrátit se do NHL, aby neměl nálepku hráče, jenž skončil jako suspendovaný kvůli potížím s drogami a alkoholem. "Jsem stále v šoku, byla to hodně dlouhá cesta. Jen dostat se do tohoto bodu, kdy se bude zvažovat možnost nechat mě znovu hrát, je zázrak. Nemohl bych žít sám se sebou, kdybych se o to celé alespoň nepokusil," řekl Fleury serveru TSN.ca.

Jeden z nejmenších hráčů, kteří se kdy v NHL prosadili, zároveň připomněl, že již čtyři roky je naprosto čistý a má velkou touhu a odhodlání dovést svůj návrat do úspěšného konce. "Je to, jako bych byl znovu v Russellu v Manitobě," připomněl Fleury místo, kde vyrůstal. "Tehdy byla hlavním důvodem hrát hlavně dobrá zábava. Během špatných období mé kariéry v NHL to tak zdaleka nebylo; posledním místem, kde jsem chtěl být, byl stadion," uvedl hokejista.

K návratu nyní potřebuje najít klub, který mu dá šanci. Fleury se připravoval s hráči Calgary, kde prožil nejúspěšnější období své kariéry, zájemců je však prý více. "S respektem k týmům, které se o mě zajímají, je nebudu bez jejich souhlasu jmenovat," konstatoval.

Těm, kteří pochybují o tom, zda má potřebné kvality pro návrat do prestižní soutěže, vyslal jasnou výzvu. "S mým způsobem myšlení to bude velmi dlouhý tréninkový kemp pro všechny, kteří si myslí, že již mají vystaráno," prohlásil Fleury.

Reklama