Hlavní obsah

Eliáše trápí tříslo a netuší, zda stihne začátek sezóny

NEWARK

Českého hokejového útočníka Patrika Eliáše trápí bolavé tříslo, proto se nezapojil naplno při nedělním startu kempu do přípravy New Jersey. Letošního vítěze Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezóny čeká v úterý vyšetření u specialisty ve Filadelfii.

Článek

Podle deníku The Record by třiatřicetiletý Eliáš dokonce mohl přijít o začátek NHL. Devils vstoupí do soutěže 3. října zápasem proti Philadelphii.

"Netuším," odpověděl Eliáš o víkendu zámořským médiím na dotaz, zda bude fit do duelu s Flyers. Historicky neproduktivnější hráč Devils, který letos po vyřazení týmu v prvním kole play-off s Carolinou reprezentoval na mistrovství světa ve Švýcarsku, měl problémy i s kyčlí. Právě ty vyřešila operace z poloviny června ve Vailu, potíže s tříslem však přetrvávají. "Připravoval jsem se na ledě více než tři týdny, ale nebylo to ještě v takové intenzitě, jak bych chtěl. Pořád to není stoprocentní."

Eliáš si bezprostředně po operaci pochvaloval její průběh a vyjádřil naději, že bez případných komplikací by mohl být na kemp připravený. Nakonec to ale nevyšlo. "Byly to dva odlišné problémy. Nejen kyčel, ale i přitahovač. Zjistili, že se musí operovat kyčelní pouzdro. Z toho prý vyplývaly problémy s tříslem, takže když se to dá dohromady, vyřeší to problémy s tříslem. Ty ale přetrvávají, kyčel je v pořádku," popsal Eliáš pooperační vývoj.

Od vyšetření ve Filadelfii si slibuje, že mu vnese do aktuálního zdravotního stavu jasno. "Prohlédne mě další doktor. Více než o cokoliv jiného jde o to, aby byly zodpovězeny otázky, které se mi honí hlavou. Podrobil jsem se na začátku léta zákroku, abych byl připravený na kemp. Teď je to takové, jaké to je. Chci se ujistit, že to bude stoprocentní. Nechci hrát s bolestmi a zkoušet, co bude," podotkl Eliáš.

Nový ročník chce začít v ideálním zdravotním stavu. "Nechci si dávat žádné ultimátum, že budu připravený do 3. října, abych pak odehrál deset zápasů a byl zase mimo hru," doplnil Eliáš.

Před sezonou má dva jasné cíle. "Chci hrát na olympiádě a uspět tam, s Devils chci přejít první kolo play-off," řekl útočník, který je věrný New Jersey celou svou zámořskou kariéru. V 822 zápasech NHL nasbíral 706 bodů za 295 branek a 411 asistencí. Ve 133 utkáních play-off přidal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu 40 gólů a 73 přihrávek.

Reklama