Hlavní obsah

Smoleňák přispěl dvěma góly ke kanonádě Chicaga proti Davosu

TAMPERE

Český hokejový útočník Radek Smoleňák se uvedl v pondělí večer při své premiéře v dresu Chicaga dvěma góly, když přispěl v přípravném utkání v Curychu k debaklu Davosu 9:2. Pro Blackhawks to byla generálka na úterní souboj o Victoria Cup s Curychem.

Foto: Patrick B. Kraemer, ČTK/AP

Obránce Chicaga Jordan Hendry (vlevo) skládá na led Gregoryho Sciaroniho z Davosu.

Článek

Chicagu vyšla generálka na úterní souboj s vítězem Ligy mistrů úplně jinak a v curyšské hale Blackhawks deklasovalo úřadujícího švýcarského mistra 9:2. Smoleňák, jehož letošní semifinalista Stanleyova poháru získal před odletem do Evropy z Tampy Bay, se poprvé trefil po 58 vteřinách závěrečné části, kdy doklepl puk do prázdné branky. Pak ještě v 52. minutě nadvakrát překonal gólmana Leonarda Genoniho a upravil na 9:1. V sestavě Davosu nechyběli čeští útočníci Josef Marha a Petr Tatíček.

Florida prohrála v prvním ze dvou přípravných zápasů ve Finsku před pátečním a sobotním vystoupením na startu NHL proti Chicagu v Tampere s tamní Tapparou 2:3 po samostatných nájezdech. Panthers v pondělí dvakrát vedli, ale finský tým vyrovnal a v nájezdech rozhodl Ville Nieminen. V 43. minutě asistoval Rostislav Olesz u druhé branky Floridy, kterou vstřelil Mike Duca.

Vedle Olesze nastoupili i další čtyři čeští útočníci Radek Dvořák, Michael Frolík, Kamil Kreps a Michal Řepík. V brance se představil Scott Clemmensen, jemuž kryl záda Tomáš Vokoun. Další gólman Alexander Salák se na soupisce neobjevil. Ve středu čeká Floridu v Helsinkách Jokerit.

Tappara Tampere - Florida 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 9. T. Peltonen, 48. Junnila, rozhodující sam. nájezd V. Nieminen - 9. Horton, 43. Duco (Olesz).
Chicago - Davos 9:2 (3:0, 2:1, 4:1)
Branky: 18. a 47. Kane, 41. a 52. Smoleňák, 10. Brouwer, 14. Campbell, 29. Brophey, 36. Sharp, 44. Keith - 27. Widding, 55. Guggisberg.

Reklama

Související témata: