Hlavní obsah

Češi zařídili v NHL výhru Rangers a Columbusu

NEW YORK

Hokejisté New Yorku zdolali v NHL v derby New Jersey těsně 3:2, na výhře Jezdců se výrazně podíleli nové posily manhattanského klubu Václav Prospal s Alešem Kotalíkem. Zatímco Prospal si připsal dvě asistence, Kotalík jednou skóroval a jednou nahrával. Ve druhém pondělním klání o sobě dali vědět také Klesla s Voráčkem a Columbus zdolal Vancouver 5:3.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Radost hokejisty Václava Prospala a brankáře Henrika Lundqvista z vítězství NY Rangers v derby nad New Jersey.

Článek

Blue Jackets se přiblížili plnému bodovému zisku především díky povedené druhé dvacetiminutovce, kterou vyhráli na ledě General Motors Place 3:1. Asistenci a branku zaznamenal v rozmezí tří minut Rostislav Klesla. Ve stejné minutě, kdy český útočník skóroval, nahrál na gól Columbusu také jeho krajan Jakub Voráček. V závěru se domácí Canucks na obrat nezmohli a v nové sezóně dosud ze třech zápasů nevyhráli ani jednou, Columbus naopak neztratil prozatím ani bod.

Domácí New Jersey sice šlo v souboji s městským rivalem do vedení již po dvou minutách hry, ale první třetina nakonec skončila smírem 2:2. Podíl na tom měli především čeští hráči Kotalík s Prospalem, jenž dvakrát nahrával na gól. Kotalík poté sám v 17. minutě překonal Brodeura. Vítěznou trefu vsítili v Prudential Center hosté dvě minuty před koncem druhé části, kdy z pravého mezikruží propálil příklepem domácího gólmana obránce Matt Gilroy, jehož ve střelecké pozici našel Prospal.

Rangers podruhé vítězně 

I přes tlak Devils brankář Lundqvist za svá záda již puk nepustil a Rangers se mohli radovat z druhé výhry v řadě, Ďáblové pocit vítězství v novém ročníku ještě nezažili. "Takhle jsme ligu začít rozhodně nechtěli," postěžoval si kapitán New Jersey

Jamie Langenbrunner. "Musíme se přes to rychle dostat," burcoval zkušený útočník.

Střelec vítězné branky Gilroy neskrýval po duelu nadšení. "Všichni soupeřovi obránci se soustředili na naše útočníky a já jsme je překvapil zezadu," radoval se pětadvacetiletý bek Rangers, jenž naskočil do své premiérové sezóny v NHL.

Vancouver - Columbus 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 16. H. Sedin, 29. Ehrhoff, 48. Mitchell - 20. Vermette, 23. Huselius (Klesla), 26. Klesla, 26. Filatov (Voráček), 57. Tjutin. Zásahy brankářů: Luongo 12/8, Raycroft 12/11 - Mason 43/40. Diváci: 18 810. Hvězdy utkání: Huselius (CLS), Mitchell (VAN), Nash (CLS).
New Jersey - New York Rangers 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Branky: 2. R. Niedermayer, 11. Zajac - 7. DelZotto (Prospal, Kotalík), 17. Kotalík, 38. Gilroy (Prospal). Zásahy brankůřů: Brodeur 26/23 - Lundqvist 27/25. Diváci: 17 625. Hvězdy utkání: Gilroy, Del Zotto (oba NYR), Clarkson (NJ).

Reklama

Související témata: