Hlavní obsah

Hokejový útočník Fleischmann začal trénovat s Washingtonem

WASHINGTON

Útočník Tomáš Fleischmann začal trénovat s hokejisty Washingtonu a brzy by se mohl dočkat premiérového startu v nové sezoně NHL. Pětadvacetiletý hráč zmeškal start soutěže kvůli krevní sraženině v noze. Nyní už je podle informací deníku Washington Post zdravotně v pořádku a lékaři mu povolili trénovat naplno.

Článek

"Cítím se dobře, což je dobré znamení," řekl Fleischmann listu poté, co se v úterý zapojil do přípravy mužstva.

Kouč Bruce Boudreau jej zařadil do netradiční čtyřčlenné formace s Chrisem Clarkem, Ericem Fehrem a Michaelem Nylanderem. I to naznačuje, že s ním momentálně do sestavy nepočítá.

"Tomáš je stále mimo hru. Ještě nechodí do soubojů. Není to tak, že s námi bude jednou trénovat a hned nastoupí. Musí se do toho dostat," řekl Boudreau.

Podle washingtonského deníku by měl Fleischmann jen trénovat týden až deset dní. Poté by se měl zařadit na levé křídlo druhé nebo třetí formace a stát se zároveň jedním ze specialistů na samostatné nájezdy.

Účastník loňského mistrovství světa v Québeku má za sebou nejvydařenější sezonu v NHL. V 73 zápasech základní části nasbíral 37 bodů za 19 branek a 18 asistencí. Ve 14 utkáních play off přidal tři trefy a jednu přihrávku. Jeho jméno figuruje i v širší šedesátičlenné nominaci českých hokejistů na únorové olympijské hry ve Vancouveru.

Reklama