Hlavní obsah

Hokejisté Los Angeles vyhráli čtvrtý zápas v řadě

NEW YORK

Hokejisté Los Angeles Kings porazili v nedělním utkání NHL Columbus 6:2 a pokračují ve vítězné sérii. Vítězství nad Blue Jackets bylo již jejich čtvrté v pořadí. Nejvýraznější měrou se o výhru postaral Anže Kopitar.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick v utkání proti Columbusu

Článek

Slovinský útočník v posledních zápasech Krály táhne. V duelu s Columbusem si připsal dvě branky. Kopitar je s deseti góly nejlepším střelcem zámořské soutěže. Zároveň je dvaadvacetiletý hráč i lídrem produktivity, když ve 12 zápasech nasbíral 21 bodů. Jeden z nejslabších týmu loňského ročníku se tak nyní vyhřívá na třetím místě v lize.

"Každý hráč našeho týmu přispívá k výhrám. Nemusí jít jen o góly, ale i o blokování střel nebo úspěšnost na vhazování. Plně doufám, že v tom budeme pokračovat," uvedl Kopitar.

Hráčům Los Angeles se povedl vstup do utkání, jejich první i druhá střela skončily za zády Steva Masona, loňského nejlepšího nováčka roku. Navíc je podržel brankář Jonathan Quick, jenž chytil trestné střílení Ricku Nashovi. Hosté se prosadili až v druhé třetině, kdy snižovali už tříbrankový náskok soupeře.

Voráček nebodoval

Domácí Kings však stejně jako v třetím dějství dokázali na změnu skóre rychle zareagovat a závěr patřil ruskému útočníkovi Alexandru Frolovovi, který dvěma brankami uzavřel gólový účet zápasu. Český útočník Jakub Voráček, jenž o den dříve rovněž dvakrát skóroval v Anaheimu, se v utkání neprosadil a neprodloužil sérii čtyř zápasů, v nichž bodoval.

Hostující Blue Jackets však po utkání byli více než na porážku naštvaní na zákrok Roba Scuderiho. Obránce Kings atakoval Jasona Chimeru, který prolétl podél hrazení do soupeřova pásma, hlavou dopadl na led a z obočí se mu vyvalil proud krve.

"Nezajímám se o to, zda to pískli, nebo ne. Nebylo to čisté. V minulosti jsem už dostal několik bodyčeků, ale tento s nimi neměl nic společného. Udeřil mě přímo do kolen, přistál jsem přímo na tvář. Jsem šťastný, že jsem z toho vyšel bez otřesu mozku a něčeho podobného," popsal Chimera zákrok, který rozhodčí nepotrestali.

"Neměli pro to vysvětlení, takže nevím, co si o tom mysleli. Ale když se vám soupeř snaží odrovnat kolena, co očekáváte, že udělám?" pokračoval Chimera, který se marně snažil dostat ke Scuderimu.

Ten měl na celou situaci jiný názor: "Nevím, kam jsem ho zasáhl, ale předpokládám, že je to diskutabilní, protože by jinak spousta jejich hráčů chtěla střet mstít. Mám už v soutěži odehráno 300 zápasů a nemám pověst zákeřného hokejisty. Určitě takový nejsem. Myslím si, že to byl čistý zákrok," poznamenal.

Luongo vychytal čisté konto

Žádný z čtveřice českých hokejistů, kteří zasáhli do nedělních utkání, se bodově neprosadil. Nejaktivněji si počínal Aleš Hemský, jenž vyslal na branku Vancouveru šest střel. Český útočník ale stejně jako celý tým Edmontonu nevyzrál na Roberta Luonga a Oilers na soupeřově ledě prohráli 0:2.

Kanadský gólman po nepovedeném startu vychytal v posledních pěti zápasech čtyři vítězství. "Začali jsme hrát jako tým, dodržujeme systém a zodpovědně bráníme. Tento způsob hry praktikujeme od prvního roku, co jsem tady, a měli bychom se ho držet. Nejsme tým, který soupeře přestřílí 6:5 nebo 5:4, ale vítězíme výsledky 3:2 nebo 2:1," komentoval poslední úspěchy Vancouveru Luongo, který zlikvidoval všech 27 střel soupeře a zaznamenal celkově 21. nulu ve čtvrté sezoně v dresu Canucks.

I v třetím utkání nedělního programu zazářil gólman. Náhradník Thomas Greiss dostal letos poprvé příležitost chytat v brance San Jose od úvodní minuty a za projevenou důvěru se odměnil vynikajícím výkonem. Německý brankář si připsal premiérové vítězství v NHL, když zastavil 37 střel Philadelphie a dovedl Sharks na soupeřově ledě k výhře 4:1.

"Možná nebylo úplně fér ho tímto způsobem hodit vlkům. Ale prokázal svůj charakter. Už v tréninku bylo v posledních dnech vidět, že je připraven, tak si myslím, že cítil, že se jeho chvíle blíží. I spoluhráči se mu snažili všemožně pomoci, protože si uvědomovali, že v podstatě celý rok nechytal. Jsme na něho pyšní," uvedl trenér San Jose Todd McLellan.

Strůjcem výhry Sharks byl i útočník Manny Malhotra, jenž vstřelil v prostřední části dva góly, kterými tým odskočil na rozdíl dvou branek. K prvnímu z nich mu pomohl i brankář Brian Boucher, který ještě loni chytal jako dvojka právě v San Jose, když si Malhotrovo nahození zpoza branky srazil do sítě.

Philadelphia - San Jose 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: 10. Powe - 28. a 31. Malhotra, 7. Heatley, 57. Ortmeyer. Zásahy brankářů: Boucher 28/24 - Greiss 38/37. Diváci: 19 126. Hvězdy zápasu: Malhotra, Greiss (oba SJ), Powe (PHI).
Los Angeles - Columbus 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Branky: 7. a 40. Kopitar, 52. a 58. Frolov, 6. Handzuš, 26. Stoll - 35. Vermette, 50. Huselius. Zásahy brankářů: Quick 27/25 - Mason 25/19. Diváci: 15 820. Hvězdy zápasu: Kopitar, Stoll, Doughty (všichni LA).
Vancouver - Edmonton 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 18. Grabner, 30. H. Sedin. Zásahy brankářů: Luongo 27/27 - Drouin 29/27. Diváci: 18 810. Hvězdy zápasu: Luongo, Kesler, Grabner (všichni VAN).

Reklama

Související témata: