Hlavní obsah

Chelios by se mohl vrátit do NHL, jeho angažování zvažuje Phoenix

PHOENIX

Sedmačtyřicetiletý hokejový obránce Chris Chelios má novou naději na návrat do zámořské NHL. Vedení Phoenixu se totiž při současné marodce, na níž jsou tři zadáci, rozhlíží po případných posilách. Generální manažer Kojotů Don Maloney se proto chystá v pátek do San Antonia, které je farmou Phoenixu a v AHL hostí současného zaměstnavatele jedné z největších postav hokejové historie Chicago Wolves.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejový obránce Chris Chelios

Článek

Phoenix si musel v posledních utkáních poradit bez zraněných Kurta Sauera, Eda Jovanovského i českého beka Zbyňka Michálka. A Chelios si i přes svůj věk nevede v týmu Wolves, kam zamířil po úspěšném působení v Detroitu, vůbec špatně. Od 20. října, kdy s týmem podepsal kontrakt, poněvadž vedení Rudých křídel už mu nový nenabídlo, odehrál sedm zápasů a připsal si stejný počet bodů za gól a šest finálních přihrávek.

"Je tu a je ve výborné formě. Ale těžko říct, tempo NHL je opravdu hodně rychlé," přemítal Maloney. S Cheliosem však prý dosud nehovořil. "Je jedním z jmen na našem seznamu, obránce hrající s hokejkou na pravé straně. Tak jsme si řekli, že se na to podíváme. Před týdnem jsme byli zdravotně v pohodě, teď nám najednou dva z elitních šesti beků chybí," dodal generální manažer Coyotes.

Rodák z Chicaga Chelios nastartoval svou kariéru v NHL ve slavném Montrealu, ale v Chicagu odehrál za tamní Blackhawks devět sezon, než se v ročníku 1998/99 přesunul v závěru základní části k Red Wings. S Detroitem posléze dobyl dvakrát Stanley Cup, což se mu jednou podařilo již s Montrealem. Třikrát vyhrál Norrisovu trofej určenou nejlepšímu obránci.

Reklama