Hlavní obsah

Český obránce Kindl byl povolán z farmy do prvního týmu Detroitu

DETROIT

Český hokejový obránce Jakub Kindl byl pozván z farmy v Grand Rapids do prvního týmu Detroitu a ve čtvrtek proti Edmontonu si může odbýt premiéru v NHL.

Foto: Shaun Best, Reuters

Radost hokejistů Detroitu Henrika Zetterberga (vpravo) a Ville Leina z gólu ve třetím utkání finále NHL na ledě Pittsburghu

Článek

Záležet bude na zdravotním stavu Briana Rafalského, který ve středu opustil trénink Red Wings s bolestmi zad. Pokud se nedá zdravotně dohromady, zařadí se do sestavy dvaadvacetiletý rodák ze Šumperku.

Kindl, jehož Detroit draftoval v roce 2005 v prvním kole jako celkově 19. v pořadí, strávil v nižší AHL celé uplynulé dvě sezony, ale na start v NHL dosud čeká marně. V létě prodloužil s Detroitem smlouvu o tři roky a v této sezóně v dresu Grand Rapids nasbíral v 19 zápasech 12 bodů za gól a 11 asistencí. Za posledních pět utkání zaznamenal šest bodů za jednu trefu a pět přihrávek.

Na marodce má Detroit se zraněným kolenem také švédského beka Niklase Kronwalla a mimo hru jsou i útočníci Johan Franzén, Valtteri Filppula, Jason Williams a Patrick Eaves

Reklama

Související témata: