Hlavní obsah

O Jágra se zajímá Phoenix, potřebuje tahák pro fanoušky

GLENDALE

Hokejový klub NHL Phoenix Coyotes se začíná intenzivně zajímat o angažování Jaromíra Jágra. Bossové arizonského týmu chtějí více zpopularizovat svůj klub, na který v současnosti chodí nejnižší návštěvy v celé NHL. Údajně jsou ve Phoenixu schopni české hvězdě nabídnout roční kontrakt na 6-7 miliónů dolarů.

Článek

Phoenix nepodává v letošní sezóně NHL špatné výkony, je šestým nejlepším týmem Západní konference. Přesto na sobotní zápas s Ottawou přišlo do ochozů místní Jobing.com Areny 8 642 diváků, což není ani padesátiprocentní kapacita haly. Na předchozí zápas s Los Angeles dorazilo dokonce necelých šest tisíc fanoušků.

Příchod takové persony jako je Jágr, by však určitě návštěvnost zvednul. Stačí se podívat do historie, jak stoupla popularita hokeje v Kalifornii, když do Los Angeles přestoupil z Edmontonu Wayne Gretzky. V Pittsburghu, kde hrají mladé hvězdy Crosby a Malkin, nebo ve Washingtonu Ovečkin, si také na nedostatek fanoušků nestěžují.

Jágrovi nyní běží kontrakt v ruském Omsku, který mu vyprší po této sezóně, přičemž není vyloučeno, že bude ještě prodloužen. Avangard má totiž ve smlouvě roční opci a touží po tom, aby sedmatřicetiletý útočník oblékal jeho dres i nadále. Samotný Jágr prozatím zůstává v klidu a otázku, kde bude hrát příští sezónu, nechává na později.

"Zatím jsme od něj neslyšeli žádné vyjádření, nicméně my jsme připraveni k dialogu. Máme finanční možnosti na to, aby jsme Jágra v Omsku udrželi," nechal se slyšet poradce gubernátora pro Omskou oblast a bývalý generální manažer Avangardu Anatolij Bardin.

Reklama