Hlavní obsah

VIDEO: Český bitkař Kočí dostal za nájezd na Greena pokutu

NEW YORK

Český hokejový bitkař David Kočí z Colorada dostal za faul na nejproduktivnějšího obránce NHL Mika Greena z Washingtonu od disciplinární komise pokutu. Její výše nebyla podle serveru tsn.ca zveřejněna.

Foto: Mark Leffingwell, Reuters

David Kočí z Colorada v bitce s Brianem McGrattanem z Calgary

Článek

Osmadvacetiletý Kočí okamžitě po zápase dostal pokutu 200 dolarů. Jeho zákrokem se ve čtvrtek zabývala disciplinární komise zámořské ligy, která však bitkaři Colorada činnost nezastavila a udělila mu další finanční postih.

Český hokejista v úterním duelu za rozhodnutého stavu 5:0 pro Washington trefil Greena zezadu u mantinelu a přimáčkl mu hlavu na plexisklo. Hvězda Capitals byla po zákroku otřesená a utrpěla krvavý šrám nad levým okem. Kočí dostal od rozhodčího pět minut za vražení na hrazení, dalších pět minut za následnou rvačku a pak i trest do konce utkání.

Kočí je prvním českým rváčem v NHL. V letošní sezóně si vydělá 575 000 dolarů (asi 10 miliónů korun). V zámoří nastupoval za Chicago, Tampu Bay a St. Louis. Na kontě má celkem 97 zápasů, v nichž si připsal tři body za dva góly a jednu asistenci.

Reklama

Související témata: