Hlavní obsah

Kaberle: Olympiáda bude náročná, nebude moc času na sehrání

Obránce Toronta Tomáš Kaberle pomohl v úterý v NHL dvěma body za gól a asistenci k obratu v zápase s Floridou. Domácí sice rychle prohrávali o dva góly, ale ve druhé části skóre otočili. "Je zajímavé, že vždy až potom, co prohráváme, se dokážeme vzchopit. Ne pokaždé se to povede otočit," řekl po zápase obránce Tomáš Kaberle.

Foto: Mike Blake, Reuters

Obránce Toronta Tomáš Kaberle (vpravo) se v NHL raduje s Niklasem Hagmanem a Mattem Stajanem z branky.

Článek

Nebyl to nezvyklý pocit, hrát proti pěti Čechům?

Tak je to tak trochu jiné, opět vidět známé kluky a pozdravit je. Jak je člověk na ledě, tak pak nezná soupeře a musí urputně bojovat a je jedno, jestli je to Čech, Kanaďan, Američan. Jsme rádi, že jsme zvítězili. Byli před námi o čtyři body, teď už jsou jen o dva.

McCabe, s kterým jste hrál v obraně, vstřelil dvě branky, vy jednu. Nebylo to škoda, rozhodit takhle úderné duo?

Každý rok je jiný, pořád jsme kamarádi. Určitě to tu měl rád, ale teď je spokojený na Floridě. Myslím si, že nehrají špatný hokej a bojují také o postupovou osmičku.

S kým ale budete pravděpodobně hrát v brzké budoucnosti je Pavel Kubina, jak se těšíte na toto setkání?

Uvidíme jak to pan Růžička na olympiádě rozhodí. Hrál jsem i s Michálkem a se Židlickým. Uvidíme, co bude nejlepší pro našeho trenéra. Tam je důležité, že to bude náročný turnaj na zápasy. Nebude tam čas na tréninky a bude důležité, jak se jednotlivé pětice dají dohromady.

Dnes jedna branka, jedna asistence. Třiatřicátá asistence a čtvrtá branka celkem, jste na čele kanadského bodování mezi Maple Leafs…

Jsem rád, když mohu pomoci našim útočníkům, ale důležité jsou body, které získá mužstvo. Teď nás čeká náročný program sedm zápasů během třinácti dnů. Bude to náročné na fyzičku.

Reklama

Související témata: