Hlavní obsah

Fin Selänne z Anaheimu má zlomenou čelist, asi přijde o olympiádu

ANAHEIM

Finský hokejový útočník Teemu Selänne z Anaheimu má po nešťastném zásahu pukem do obličeje ze středečního utkání s Bostonem zlomenou čelist a možná přijde o start na olympijských hrách ve Vancouveru. Pauza devětatřicetiletého kanonýra, který se teprve v sobotu vrátil na led po měsíční přestávce způsobené zlomeninou levé ruky, se předběžně odhaduje na čtyři až osm týdnů.

Foto: ČTK/AP

Teemu Selänne (vpravo) se spoluhráčem z Anaheimu Marchantem

Článek

Osudnou se stala Selännemu 52. minuta duelu, v němž Duck zdolali Boston 4:3. Puk vystřelený jeho spoluhráčem Ryanem Whitneym zasáhl trojnásobného nejlepšího střelce NHL do obličeje po teči slovenského útočníka Miroslava Šatana z Bostonu. Selänne padl na led a s ručníkem na krvácejícím obličeji zamířil do šatny.

"Uvidíme, jestli se to dá operovat a jak dlouho dobu léčení nám doktoři řeknou. Je to pro nás velká ztráta, hlavně kvůli tomu, jak se to stalo. Teemu má velkou smůlu. Víme, jak hokej miluje. Ale zranění jsou bohužel součást hry," řekl trenér Ducks Randy Carlyle.

Selänne před sezonou vyhlásil, že je to jeho poslední rok v NHL. Na kontě má z 26 utkání 23 bodů za 16 branek a sedm asistencí. Vítězi Stanleyova poháru s Anaheimem z roku 2007 chybí jen pět branek k pokoření hranice 600 gólů. Držitel bronzu z Nagana z roku 1998 a stříbra z Turína z roku 2006 se chystal už na svou pátou olympiádu.

Reklama