Hlavní obsah

Minnesota se chce zbavit Sýkory, dala ho k dispozici dalším klubům NHL

ST. PAUL

Vedení Minnesoty dalo českého hokejového útočníka Petra Sýkoru k dispozici ostatním klubům NHL. Třiatřicetiletého hráče mohou případní zájemci získat do středečního poledne.

Foto: Jason Redmond, ČTK/AP

Útočník Minnesoty Petr Sýkora

Článek

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Sýkora prožívá nepovedenou sezonu, kterou ovlivnily zdravotní problémy. Za Wild odehrál dosud jen 14 zápasů s bilancí dvou gólů a jedné asistence, zbývajících 29 duelů vynechal kvůli otřesu mozku a potížím s třísly.

Plzeňský rodák Sýkora měl téměř dvouměsíční pauzu po otřesu mozku, který utrpěl 7. listopadu proti Dallasu. Na přelomu roku se sice do týmu vrátil, od 31. prosince však z rozhodnutí trenéra odehrál jen čtyři zápasy.

Pokud si Sýkoru žádný klub do uplynutí lhůty nevybere, může ho Minnesota poslat na farmu nebo ho znovu dát ostatním k dispozici, tentokrát ho však kluby mohou získat za polovinu jeho platu. Sýkora v září podepsal s Wild roční smlouvu na 1,6 milionu dolarů.

Sýkora, jemuž chybí 65 duelů k prestižní tisícovce odehraných zápasů v základní části, působí v NHL od roku 1995. Postupně oblékal dresy New Jersey, Anaheimu, New Yorku Rangers, Edmontonu a naposledy v minulých dvou sezonách Pittsburghu. S Penguins také získal loni svůj druhý Stanley Cup, poprvé se radoval s Patrikem Eliášem před deseti lety v New Jersey.

Člen širšího kádru české reprezentace nastřílel v posledních deseti sezonách vždy minimálně 20 branek, což je známka kvality. Celkově si zatím připsal 677 bodů za 302 gólů a 375 asistencí.

Reklama

Související témata: