Hlavní obsah

Tomáš Kaberle: Na olympiádu se hodně těším, je to pro mne čest

Po nedělním velkém třesku, kdy si Toronto vyměnilo s Calgary tři hráče, hráli Maple Leafs jako vyměnění. Proti New Jersey poprvé chytal i brankář Jean-Sebastian Giguere získaný z Anaheimu a hned se blýskl čistým kontem. "Chytal výborně, všichni jsme ho dostatečně podpořili. Byli jsme po celých šedesát minut lepším mužstvem," zářil po zápase spokojeností český obránce Toronta Tomáš Kaberle.

Článek

Jaká byla nálada v mužstvu po té rozsáhlé výměně?

Bylo to urputné, během jednoho dne se všichni museli přemístit. Když odejde šest hráčů, tak to není jednoduchá situace. Přijdou noví hráči, musejí se sžít. Všichni byli napjatí, ale byla zde cítit energie. Což bylo pak znát na ledě, zaslouženě jsme vyhráli. Doufám, že to půjde takhle dál.

Neinkasovali jste, jaká je v tom satisfakce pro obránce?

To se netýká jen obránců, ale i brankáře a útočníků. Hodně záleží na tom, jak si hráči pomáhají, jak se doplňuje celá formace. New Jersey staví hodně na obraně a hráči čekají na chyby ve středním pásmu, my jsme jim nedali příležitost. Hráli jsme jednoduše po stranách. Oni si hlídali hlavně prostředek a čekali, jestli tam někdo udělá chybu.

Doma odehrajete ještě dva zápasy, ale pak už je tu olympiáda.

Hodně se těším. Ölympijský turnaj je jednou za čtyři roky, pro mne je čest reprezentovat svou zemi. Olympiáda je vrcholem všeho. Myslím si, že se všichni na to moc těší. Ani ne dva týdny a začíná to.

Kolik hráčů z Toronta bude hrát na olympiádě?

Já, Američan Kessel, další americký hráč Komisarek, který je však zraněný a o olympiádu přijde, za Švédy nastoupí Gustavsson, byl tu Hagman, který bude hrát za Finy (ještě je pravděpodobná účast Grabovského, který by měl nastoupit za Bělorusko - pozn. red.).

Těšíte se na setkání s dalšími českými hráči?

Vždycky je fajn se s nimi vidět. Většinou je vidím, když hraji proti nim, ale to není čas si něco říci. Teď konečně bude trochu čas si pokecat a myslím si, že bude i dost srandy. Vždycky byla v mužstvu dobrá atmosféra. Podle toho se i hrálo, a tak doufám, že i letos se dáme dohromady a uděláme nějaký výsledek.

Hovořil s vámi někdo o taktice, s kým budete hrát?

To proběhne až na místě. První tři utkání napoví, jak jsme sehraní, a trenér má určitě v rukávu už varianty, které budeme nacvičovat. Jistě již nyní ví, s kým bude kdo hrát, ale to se dozvíme až tam.

Reklama

Související témata: