Hlavní obsah

Židlický prodloužil smlouvu v Minnesotě o tři roky

ST. PAUL

Český hokejový obránce Marek Židlický podepsal novou tříletou smlouvu s Minnesotou, která si tak pojistila služby rodáka z Mostu do konce sezony 2012/13. Třiatřicetiletý nejproduktivnější hráč českého týmu na olympijských hrách ve Vancouveru bude mít podle nového kontraktu od příštího ročníku celkový příjem 12 milionů dolarů.

Foto: Eric Miller, Reuters

Marek Židlický (vlevo) v souboji s Taylorem Chorneym z Edmontonu.

Článek

Židlický přišel do Minnesoty v červenci 2008 z Nashvillu. Po této sezoně mu skončí čtyřletá smlouva, kterou uzavřel už v roce 2006 ještě s Predators, a zaručuje mu roční příjem 3,5 milionu dolarů.

"Marek tráví v každém zápase na ledě spoustu minut a také se výrazně podílí na ofenzivní hře našeho týmu. Jsme rádi, že jsme se dohodli a že bude pokračovat v dresu Wild," řekl na oficiálních stránkách klubu generální manažer Minnesoty Chuck Fletcher.

Židlický v této sezoně nasbíral v 60 zápasech 36 bodů za pět branek a 31 asistencí a je suverénně nejproduktivnějším obráncem Minnesoty. V NHL má bývalý hráč Kladna a IFK Helsinky za Predators a Wild na kontě celkem 443 utkání a 253 bodů za 52 gólů a 201 přihrávek. Ve 14 duelech play off nasbíral šest asistencí. Mistr světa z Vídně z roku 2005 předčil na olympiádě ve Vancouveru všechny své spoluhráče a v pěti zápasech si připsal pět bodů za pět nahrávek.

Kdyby Židlický nový kontrakt s Minnesotou nepodepsal, mohl se stát v létě nechráněným volným hráčem a Wild by se jej možná snažili před středeční uzávěrkou přestupů v NHL vyměnit.

Trejdy v NHL by se mohly týkat dalších českých hokejistů. Z týmu Floridy se spekuluje o útočnících Rostislavu Oleszovi, Radku Dvořákovi a Kamilu Krepsovi, před olympiádou se mluvilo i o hvězdě Panthers Tomáši Vokounovi, jehož výměna je ale i s ohledem na klauzuli o "netrejdovatelnosti bez hráčova souhlasu" málo pravděpodobná. Změnit dres by mohl například i bek Pavel Kubina z Atlanty, jemuž končí smlouva a může se stát v červenci nechráněným volným hráčem.

Reklama

Související témata: