Hlavní obsah

Hokejista Jordán podepsal nováčkovskou smlouvu s Carolinou

RALEIGH

Český hokejista Michal Jordán podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu v NHL s Carolinou. Devatenáctiletý obránce, který působil v zámořské juniorské OHL v týmu Plymouth Whalers, si v případě pobytu v prvním týmu Hurricanes vydělá 550 tisíc dolarů ročně. Na farmě v Albany v nižší AHL by jeho příjem klesl na 60 tisíc dolarů. Jako podpisový bonus získal Jordán 170 tisíc dolarů.

Foto: Mike Cassese, Reuters

S hokejisty Caroliny by se v přští sezóně mohl na ledě radovat i český hráč Michal Jordán (není na snímku)

Článek

Carolina si vybrala Jordána v roce 2004 ve čtvrtém kole draftu jako celkově 105. v pořadí. Rodák ze Zlína působil v OHL tři sezony. Nejdříve hrál krátce za Windsor, pak zamířil do Plymouthu. V této sezoně si v základní části připsal ve 41 zápasech 32 bodů za 13 branek a 19 asistencí, v play off přidal v devíti utkáních pět asistencí. S 11 trefami v přesilovkách v základní části byl druhý mezi obránci v OHL.

Celkem si Jordán připsal ve 160 utkáních dlouhodobé části OHL 102 bodů za 31 gólů a 71 asistencí. Ve 24 duelech play off zaznamenal 11 přihrávek. Třikrát startoval na mistrovství světa hráčů do dvaceti let a na přelomu roku v kanadských městech Regině a Saskatoonu byl kapitánem českého týmu. Nyní se připojil k týmu Albany, který hraje v AHL první kolo Calderova poháru proti Wilkes-Barre/Scranton.

Reklama