Hlavní obsah

Kolem Kovalčuka krouží Toronto, muselo by ale obětovat Kaberleho

MOSKVA

Prvního července se otevře trh s hokejisty, kteří jsou do konce června vázáni smlouvami v klubech NHL. Mezi nejzajímavější jména volných hráčů pak bude určitě patřit Ilja Kovalčuk. Ruský kanonýr, který odehrál poslední sezónu v New Jersey, si už nyní může vybírat z mnoha nabídek z NHL i Kontinentální ligy (KHL). V Rusku mu dokonce nabízí astronomický plat.

Článek

Podle nedávných spekulací v ruském tisku je SKA Petrohrad  připraven nabídnout Kovalčukovi neuvěřitelných 14 miliónů dolarů za rok. Hráčův ruský agent Jurij Nikolajev však takové úvahy naprosto odmítá. "Vedou se jednání, jasno bude ke konci června. Ale mohu jen říci, že taková částka neodpovídá realitě. O takových penězích se vůbec nemluvilo," dementoval tradičně nafouklé zprávy ruských novinářů.

"Pochopitelně, že finační podmínky jsou důležitým článkem našich rozhovorů. Ilja má rodinu, tři děti. Ale především se bavíme o délce kontraktu. Pokud by se měl Ilja vrátit do Ruska, tak zde bude chtít hrát do olympiády v Soči 2014," pokračoval Nikolajev a uvedl na pravou míru další informace. "Je pravda, že rozhovory vedeme s Petrohradem, částečně něco proběhlo i s Ufou, s Kazaní jsme ovšem nejednali," dodal.

Samotný Kovalčuk se ke své další budoucnosti příliš nevyjadřuje, naznačil jen, že se bude rozhodovat kromě výše nabídky také například tím, v jakém městě by poté musela žít jeho rodina.

Také v zámoří kolem 27letého ruského útočníka krouží řada klubů. Zájem má údajěn Toronto, které by v případě jeho angažování zřejmě obětovalo českého obránce Tomáše Kaberleho. Ve hře jsou i Los Angeles nebo New York Rangers.

Reklama