Hlavní obsah

Edmonton získal z Phoenixu beka Vandermeera

EDMONTON

Vedení hokejistů Edmontonu získalo při hráčské výměně s Phoenixem posilu do obrany, kterou je třicetiletý bek Jim Vandermeer. Opačným směrem putuje o pět let mladší útočník Patrick O'Sullivan.

Foto: Lori Shepler, ČTK/AP

Radost hokejistů Phoenixu (zprava) Jima Vandermeera, Roberta Langa, Shanea Doana a Keitha Yandlea z branky do sítě Anaheimu

Článek

Vandermeer si v uplynulé sezoně v dresu Coyotes připsal v 62 zápasech 12 bodů za čtyři góly a osm nahrávek. Jeho plat v příští sezoně bude činit 2,3 milionu dolarů. O'Sullivan zaznamenal v 73 utkáních za Olejáře 34 bodů díky 11 brankám a 23 asistencím, ale také 35 minusových bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

O'Sullivanův plat pro příští sezonu má činit 2,925 milionu dolarů, Phoenix je proto v rámci úspory pod platovým stropem připravený hráče ze smlouvy vykoupit za necelých 800 tisíc dolarů.

Prostor pod platovým stropem však zvětšovali také Oilers, když umístili na listinu nechráněných volných hráčů bývalého kapitána Ethana Moreaua. Po čtyřiatřicetiletém forvardovi sáhl Columbus, který mu tak bude v příštím ročníku platit gáži ve výši dvou milionů dolarů místo Edmontonu.

Reklama

Související témata: