Hlavní obsah

Havlát nemá smlouvu a jede domů

OTTAWA/PRAHA

Útočník Martin Havlát se ani po dvou týdnech pobytu v zámoří nedočkal nové smlouvy a po odmítnutí ottawského ultimata oznámil překvapivý návrat domů. "Z přístupu klubu a jeho vyjednávací taktiky jsem rozčarován, proto se vracím do Česka," citovala Havláta televize TSN.

Foto: ČTK/René Volfík

Martin Havlát (vlevo) se objevil na začátku domácí extraligy v dresu Sparty.

Článek

Pokud se 22letý hokejista rozhodne hrát v Evropě, zřejmě by se znovu objevil v pražské Spartě, za niž už v září nastoupil k pěti extraligovým duelům. Návrat do Česka ale může být jen taktickou variantou, jak zvýšit tlak na Ottawu.

Podle Havlátova agenta Walshe, proslulého tvrdým vyjednáváním, zněl poslední návrh klubu 1,35 miliónu dolarů za rok, zatímco on pro hráče hráč žádal jednoletou smlouvu zaručující mu alespoň 1,975 miliónu dolarů.

Muckler: Pomohla by výměna agenta

Manažer Senátorů John Muckler po Havlátově nepřistoupení na podmínky klubu stahuje nabídku, ale výměnu do jiného klubu nepovažuje za rozumné řešení a spíš hráče nabádá ke změně agenta.

"Já ale těžko mohu přistoupit na výzvu, která by mi zaručovala daleko nižší příjem, než je průměrná mzda v NHL. Nechci snad tak moc. Návrh, který jsem vedení klubu předložil, by ze mě učinil teprve devátého hráče platového žebříčku v týmu," prohlásil Havlát, jenž byl třetím nejproduktivnějším hráčem Ottawy v poslední sezóně.

Neodpovídající smlouva

"Klub jasně naznačil, že se mi nechystá předložit nabídku, jenž by byla finančně srovnatelná se smlouvami jiných hráčů v lize, kteří dosahují podobných výkonů a statistických čísel jako já," uvedl Havlát. Walsh pro něj sháněl letenky, aby se už během víkendu mohl objevit v Praze, i když uvažovat o angažmá mimo NHL se také agentovi zdá předčasné.

"Víme, že se Havlát nedohodl s Ottawou a vrací se. Zatím z toho pro nás nic nevyplývá, i když místo pro něj v sestavě bychom určitě měli," sdělil trenér Sparty Alois Hadamczik. "My bychom o něj samozřejmě stáli, jeho práva pro extraligu ovšem nadále patří Třinci a s ním bychom museli jednat," doplnil Luboš Koželuh.

Reklama

Související témata: