Hlavní obsah

300 miliónů a Halák může myslet na byznys

PRAHA

Kdo umí, ten umí. A slovenský hokejový brankář Jaroslav Halák ukázal v dresu Montrealu, že je třída. Svoje kvality předvedl v bojích o Stanley Cup. Ale tento klenot nezůstal v klubu, který patří do šestice zakladatelů NHL. Nedostatek financí způsobil výměnu do St. Louis. Muž, kterému v draftu patřílo číslo 271 odchází s numerem 1.

Foto: ČTK/AP

Jaroslav Halák v brance Montrealu

Článek

Díky tomu má i pohádkový kontrakt. Čtyři roky za patnáct milionů dolarů. Pro lepší představu 300 miliónů korun. Z bratislavské části Ružinov až do horních pater nejslavnější ligy světa.  „Pro mě je důležité zůstat sám sebou,“ řekl pětadvacetiletý brankář slovenským hospodárským novinám. A má pravdu. Pokud by se mu nyní zatočila hlava, mohl by se se zlou potázat. Ale Halák má podle svých slov jasno.

„Hlavně se musím snažit dělat, co jsem dělal dosud. To se mi osvědčilo." V to doufá i nový zaměstnavatel. „Věříme mu, bude pro nás velkou posilou. Nejlepší roky má před sebou,“ mne si ruce Doug Armstrong, generální manažer St. Louis.

Kdo by to před pár lety řekl. Halák byl draftován v roce 2003 jako číslo 271. Tehdy na něj ukázal Montreal. Nyní je letopočet 2010 a tentýž klub ho posílá dále - ovšem jako číslo 1.

I přes slova chvály, kterých si nyní rodák z Bratislavy užívá, nemyslí si, že patří mezi nejlepší a nejbohatší hokejisty. Přesto částka, která připluje na jeho konto, má jistě své kouzlo. „V budoucnosti bych rád zkusil byznys. Ale nemám žádné nápady, je ještě dost času,“ je klidná nová opora St. Louis.

Reklama

Související témata: