Hlavní obsah

Kotalík zůstává v Calgary. O šanci se popere v přípravném kempu

PRAHA

Smlouva hokejisty Aleše Kotalíka a Calgary se nemění. Český útočník se může o šanci poprat v přípravném kempu. Vedení klubu podle Calgary Sun rozhodlo, že český útočník zůstane nadále součástí organizace Flames. Letní spekulace o Kotalíkově výměně vzaly za své. Platí tedy kontrakt na dvě sezóny a šest miliónů dolarů.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Hokejisté Calgary Aleš Kotalík, Daymond Langkow a Christopher Higgins (zleva).

Článek

"Upřímně věřím, že hráči budou chtít ukázat, že si tady zaslouží být. A to bez ohledu na jejich podmínky smlouvy. Tréninkový kemp je zdravý,“ nechal se slyšet Jay Feaster, asistent generálního manažera Calgary.

Klub má uzavřených dvaadvacet jednocestných smluv na více než 61 miliónů dolarů, ale platový strop je v NHL stanoven na 59,4 miliónů. Někdo tedy bude muset nakonec odejít. Rozhodne předsezónní dril.

„Sezónu jsem skončil v Calgary, takže tam pokračuju. Tak to je,“ odmítal spekulace rodák z Jindřichova Hradce před pár týdny. „V tisku se asi chtěli zbavit mé smlouvy, ale to se nestalo. Dále pokračuji v organizaci Calgary Flames, takže normálně pojedu na přípravný kemp,“ dodal.

Jedenatřicetiletý Kotalík hrál osm let za Buffalo, ale za poslední rok prošel třemi kluby - Edmonton, Rangers a Calgary. Za Flames odehrál 26 utkání, ve kterých získal 5 bodů.

Reklama

Související témata: