Hlavní obsah

Vedení NHL prý brzy schválí smlouvu New Jersey s Kovalčukem

NEW YORK

Tahanice kolem smlouvy ruského hokejisty Ilji Kovalčuka s New Jersey Devils se zřejmě blíží ke konci. Podle serveru tsn.ca předložil klub vedení NHL nový návrh kontraktu sedmadvacetiletého kanonýra a ten prý byl předběžně schválen.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Ilja Kovalčuk v dresu New Jersey

Článek

Údajně jde o patnáctiletý kontrakt na sto miliónů dolarů (asi 1,94 miliardy korun), který by platový strop Devils zatížil sumou 6,6 miliónu za sezónu. Vedení NHL sice uvedlo, že žádnou smlouvu zatím neschválilo, podle zámořských médií to však je pouze otázkou času.

New Jersey se původně s útočníkem, který do týmu přišel v průběhu sezony z Atlanty a po ní se stal volným hráčem, dohodlo na sedmnáctileté smlouvě na 102 miliónů dolarů. Vedení NHL ji však zamítlo, protože obcházela pravidla platového stropu. Nezávislá arbitráž následně kontrakt zrušila a Kovalčuk se stal znovu volným hráčem.

Dohoda s Kovalčukem by mohla ohrozit budoucnost Patrika Eliáše v New Jersey. Stejně jako ruský forvard hraje také český hokejista na levém křídle a podle zámořských médií by bylo pro Devils zbytečným luxusem, aby si v týmu drželi čtyřiatřicetiletého Eliáše s pětimilionovým platem.

Reklama