Hlavní obsah

Chabibulin dostal trest. Měsíc vězení a odvykací léčbu na alkohol

PRAHA

Trest zní: Třicet dní ve vězení, pokuta 5100 dolarů a povinná léčba proti závislosti na alkoholu. Takový verdikt vynesl soud v případě hokejového brankáře Nikolaje Chabibulina, který chytá NHL za Edmonton Olilers. To vše kvůli jízdě v opilosti a překročení rychlosti. Právníci gólmana se rozhodli odvolat, Rus bude čekat na výsledek na svobodě.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Český hokejista Jakub Voráček (vlevo) z Columbusu proměňuje svůj nájezd proti Edmontonu. Brankář Nikolaj Chabibulin byl překonán.

Článek

Chabibulin letos v únoru ve svém černém ferrari v Arizoně překročil rychlost. Povolený nejvyšší limit byl 72 km/h, ale jemu bylo naměřeno 113 km/h. Po zatčení si dobrovolně nechal zkontrolovat hladinu alkoholu v krvi, ta zjistila, že překračuje povolenou normu o polovinu. Policie ve své zprávě tvrdila, že z něj byl cítit alkohol a měl červené oči. Chabibulil připustil, že pil, ale jen jednu skleničku vína.

Sedmatřicetiletému brankáři hrozilo až půlroční vězení, soud vynesl nejnižší možný rozsudek - měsíc. „Nick a právníci využijí práva na odvolání. Zda NHL přistoupí k nějakému disciplinárnímu potrestání, je ještě brzy,“ řekl Steve Tambellini, generální manažer Edmontonu.

Reklama

Související témata: