Hlavní obsah

Krejčí jde po zranění do kempu naplno a chce hrát prvního centra

PRAHA

Hokejový útočník David Krejčí z Bostonu se po květnovém zranění pravého zápěstí už měsíc chystá na ledě na nový ročník NHL, který Bruins zahájí 9. října a o den později v pražské O2 Areně zápasy proti Phoenixu. Čtyřiadvacetiletý centr tak půjde od pátečního startu kempu do přípravy úplně naplno a chce se v Bostonu i přes konkurenci Marka Savarda a Patriceho Bergerona prosadit do elitní formace.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Hokejista Bostonu David Krejčí střílí gól brankáři Toronta Toskalovi.

Článek

"Ruka už je dobrá. Můžu vystřelit, zapřít se a chodit do soubojů. Ještě sice cítím, že to není stoprocentní, jak to bylo předtím, ale myslím si, že v pátek půjdu s klukama do kempu a zapojím se do přípravy hned od začátku," řekl Krejčí v úterním telefonickém rozhovoru zprostředkovaném společností Česká sportovní, která pořádá vystoupení týmů NHL v Česku. "Už jsem trénoval v Česku dva týdny s Olomoucí a začínám už třetí týden tady v Bostonu, takže jsem na ledě měsíc a cítím se dobře. Jsem dobře připravený a už se těším na první zápas."

Krejčí o sobě dal výrazně vědět v sezóně 2008/09, kdy v 82 zápasech nasbíral 73 bodů. Pak ale následovaly zdravotní potíže - musel na operaci kyčle, v listopadu se krátce potýkal s prasečí chřipkou a zakončil základní část s 52 body ze 79 zápasů. V play-off stihl v devíti zápasech čtyři trefy a stejný počet asistencí, jenže pak si vykloubil zápěstí.

Chce nejvíc prostoru

O osobních ambicích má jasno - chce v Bostonu být prvním centrem a dostávat největší prostor na ledě. "Je to můj cíl a chci ho dosáhnout. Když si to přečte Savard nebo Bergeron, s kterými o to bojuji, tak budou muset zabojovat víc, aby si své pozice udrželi. Já to beru z mé strany, že do toho jdu naplno a co mi stojí v cestě, mi vůbec nevadí. Musím se soustředit na sebe," prohlásil Krejčí.

Boston před odjezdem na turné do Evropy k dalšímu pokračování projektu NHL Premiere sehraje v Severní Americe pět přípravných zápasů. Představí se v Montrealu, v Rochesteru proti Floridě, opět s Panthers doma, na ledě Washingtonu a 29. září opět s Capitals doma. Hned po utkání odletí do Belfastu, kde nastoupí 2. října proti tamnímu ligovému výběru. Následovat bude přesun do Prahy a 4. října ještě přípravný zápas v Liberci.

Krejčí, který je po odchodu Vladimíra Sobotky do St. Louis v týmu Bruins jediným českým hráčem, se na vystoupení v Česku těší. "Nikdy dřív mě něco takového nenapadlo, ale byla to příjemná zpráva," podotkl Krejčí. Věří, že se fanoušci v Česku mohou těšit i na startu sezóny na plnohodnotnou kvalitu hry. "Budeme mít odehraných už z Ameriky pět přípravných zápasů, takže budeme mít nacvičené přesilovky, oslabení nebo založení útoků, takže se nemůžeme na nic vymlouvat. Bude to, jako by to byl zápas třeba číslo padesát."

Doufá, že bude vyprodáno

V Česku se poprvé představila NHL před dvěma roky, kdy se v Praze utkaly Tampa Bay s New Yorkem Rangers. Krejčí nečeká žádnou bouřlivou atmosféru, ale doufá, že budou fanoušci spokojení. "Nečekám nějaké velké fandění. Lidi se půjdou podívat prostě na zápas NHL. My se budeme snažit, abychom hlavně vyhráli oba zápasy, ale také ukázali něco navíc, jak se tady v NHL hraje. Všichni se k tomu postaví, jak mají, a doufám, že to diváci odmění. Doufám, že se to lidem bude líbit víc než před dvěma roky," dodal Krejčí.

Společně se slovenským kapitánem Bostonu Zdenem Chárou láká na zápasy do Prahy na billboardech. "Přijel jsem v srpnu na pár týdnů domů, takže jsem to viděl. Je to příjemný. Byl k tomu nějaký malý komentář od kamarádů, ale nic velkého. Já jsem si spíš v létě s kamarády a rodinou užíval volného času. Ale snad to naláká lidi a bude na oba dva zápasy vyprodáno," doufal Krejčí. Podle organizátorů zbývá na sobotní duel stále okolo 3000 vstupenek a na nedělní ještě o tisícovku více.

Krejčí zatím netuší, kolik přesně bude shánět vstupenek na zápasy pro své blízké. "Uvidíme, kolik vstupenek mi dají a kolik lidí přijede. Bude to hlavně pro rodinu a nejbližší kamarády," doplnil Krejčí. Spoluhráči se jej zatím na Prahu neptají. "My ještě předtím hrajeme v Belfastu. Do Česka přijedeme až třetího října, ale kluci se těší. Uvidí alespoň, odkud jsem," dodal Krejčí.

Reklama

Související témata: