Hlavní obsah

Vstupenky na "mimozemštany " z NHL, kteří budou hrát v Praze, stále jsou

PRAHA

Volná místa na dva zápasy NHL v Praze jsou ještě k mání. Taková je příjemná zpráva pro milovníky hokeje. Na sobotu 9. října, je prodáno zhruba devadesát procent sedaček, druhé utkání je obsazeno zatím ze tří čtvrtin. Méně příjemnou informací je, že nejlevnější lístky na Boston a Phoenix jsou vyprodány. Přesto ceny dosahují poloviční výše oproti premiéře v roce 2008.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Jedna z hlavních postav Bostonu Zdeno Chára.

Článek

Dnes odpoledne dorazí první dvoučlenná výprava z Ameriky, která začne kontrolovat přípravy na dvě utkání Bostonu s Phoenixem. Čtyři měsíce intenzivních jednání finišují, aby fanoušci přišli a zažili atmosféru, kterou oplývá nejuznávanější hokejová soutěž na světě.

„Čím je celá akce blíž, tak prodej vstupenek narůstá. Věřím, že na 99 procent jsme připraveni a nic nás nemůže zaskočit,“ je optimistou Vladimír Šafařík, ředitel společnosti Česká sportovní, která akci se zástupci NHL připravuje.

Oproti roku 2008 jsou vstupenky o polovinu levnější. Rozpětí se pohybuje od 1990 až 7900 korun. Nyní je v prodeji nabízena cenová relace 1490 a 3490 korun.

Radim Vrbata v dresu Phoenixu (vpravo) v souboji s Nathanem Hortonem z Floridy.foto: ČTK/AP/J Pat Carter 

V neděli přiletí výprava Bostonu z Belfastu, v pondělí hráči a delegace Phoenixu. Kdo se nedostane na utkání do O2 areny, bude mít možnost shlédnout souboj v televizi. Sobotní klání vysílá Nova Sport a nedělní Nova. „Komunikace se zástupci zámořské soutěži nyní probíhá každý den,“ přiznává hektiku posledních dní Šafařík.

Vyprodáno přesto nejspíše nebude. Lákadlem není Jágr, NHL není v Česku poprvé a minulý dojem nebyl stoprocentní. Proč? „Lidé si představují, že NHL je to, co vidí v televizi u nás ve zprávách. To jsou skvělé góly a bitky. Spousta lidí si myslela, že přijedou mimozemšťané, kteří se budou mydlit od začátku do konce a padne sto padesát branek. To se nestalo. Odborníci říkali, že to byl typický hokej na začátku sezóny,“ připomíná Šafařík akci z před dvou let.

Přesto nepanuje obava z nepovedené akce. „My cítíme velkou hrdost, že můžeme týmy z NHL k nám přivést, nepodařilo se to mnoha státům a lidem. My lidem přivážíme toto na podnosu,“ zdůrazňuje Šafařík fakt, že letenka, hotel a lístek na zápas v Americe je poněkud v jiné cenové relaci.

Reklama