Hlavní obsah

Trojice Čechů z Phoenixu po třinácti hodinách dosedla v Praze. A šli na trénink

PRAHA

Třináct hodin letu hokejisty Phoenixu přeneslo na druhý konec světa. Start Amerika - cíl Evropa. V pondělí před polednem začal "Kojotům" týdenní pobyt v Česku, který bude zpestřen středečním utkáním v Rize. Po ubytování přišel čas oběda a chvilkový odpočinek, po kterém následoval trénink v Tesla aréně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Radim Vrbata a Petr Průcha (vpravo) v Praze při tréninku hokejistů Phoenixu.

Článek

„Trochu jsem únavu cítil, kluci co šli po obědě spát, tak asi trpěli,“ užíval si prvních hodin na české půdě útočník Radim Vrbata, na kterého se přišel podívat i bratr David, hráč Mladé Boleslavi. Dožadoval se lístků na víkendové zápasy, které Phoenix sehraje s Bostonem v O2 aréně. První trénink ale patřil pod střechu holešovické haly. V jedné z nejmodernějších hal Evropy totiž finišují přípravy na 8. a 9. října.

„Abych řekl pravdu, tak nevím, jak bude atmosféra vypadat, ale doufám, že bude plno, ať spoluhráči vidí jak se tady fandí. V extralize jsem hrál rok, tady jsou fanoušci výborní, více si zápas užívají. Bubny, trubky, to je úžasný,“ koukal se už po prvním propoceném dresu dopředu forvard Martin Hanzal.

Martin Hanzal v Praze při tréninku hokejistů Phoenixu.foto: ČTK/Michal Doležal

Před řežbou o body, ale přijde na řadu ještě pražská kultura. Vrbata si vzal dokonce v letadle prášek, aby neusnul a nemusel se večer prát s příznaky spánku. „Chystáme se na večeři s týmem, abychom zítra spali normálně,“ prozradil plán na pondělní noční čas devětadvacetiletý útočník.

„Chceme jim to tady pořádně ukázat, doufám, že se jim tu bude líbit. Reklamu ale dělal Průchič, ten tady přes léto bydlí,“ připomněl Hanzal třetího Čecha z týmu Petra Průchu a Vrbata dodal. „Svobodní kluci se do Prahy hodně těšili. A já? Já jsem ženatý,“ usmál se rodák z Mladé Boleslavi, který zažil pražskou atmosféru už před dvěma lety v dresu Tampy Bay.

"Minule toho bylo naplánováno hodně. Byli jsme v Berlíně, pak asi tři dny na Slovensku. Letos to je týdenní trip, letíme jen do Rigy, je to lépe zorganizované," dodal Vrbata. Podruhé se v O2 aréně představí i Průcha. On v roce 2008 oblékal dres New York Rangers.

Reklama

Související témata: