Hlavní obsah

Nepopsatelný zážitek, zářil po utkání v Liberci opěvovaný Krejčí

LIBEREC

Už když těsně před zápasem četl hlasatel soupisku Bostonu a padlo jeho jméno, pořádně to v liberecké aréně zahučelo. Čeští hokejoví fanoušci už mají zkrátka Davida Krejčího dobře v paměti jako jednu z velkých nadějí českého hokeje budoucnosti a dali mu svoji přízeň hodně najevo. Ani fakt, že přispěl k vysoké porážce domácího týmu, nezabránilo tomu, že jej po zápase hlasitě vyvolávali.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

David Krejčí (uprostřed) se spoluhráči z Bostonu Ryderem a Wheelerem

Článek

„To byl nezapomenutelný zážitek a hrozně moc si toho cením. Jsem strašně rád, že jsem si mohl před českými fanoušky zahrát, jen mě mrzí, že se mi nepodařilo dát nějaký gól. Chtěl jsem se ukázat v co nejlepším světle,“ vykládal Krejčí po zápase. Těsně po úterním duelu už byl v šatně hostů připravený v padnoucím obleku a trpělivě odpovídal na četné dotazy televizních štábů a píšících žurnalistů.

Liberec stačil bruslařsky i fyzicky

Působil skromně až plaše a přestože jeho tým Liberec jasně rozcupoval, nenechal se zahnat k tomu, aby soupeře shazoval. „Hráli výborně, mají kvalitní tým, bruslařsky i fyzicky na tom byli dobře. Jenom ta poslední třetina jim moc nevyšla,“ snažil se hájit Bílé tygry, ačkoliv i jemu muselo být jasné, jak daleko jsou jeho spoluhráči před jedním z lepších týmů naší extraligy.

„V první třetině se Liberec držel, ale pak se to nějak rozstřílelo. Myslím, že hlavní rozdíl byl vidět v systému hry,“ přece jen se rozpovídal 24letý centr. „Řekl bych, že NHL má více propracovanou hru při přesilovkách a oslabeních, hodně se tyhle záležitosti rozebírají. My třeba trávíme každý den 15 až 30 minut u videa a zkoumáme úplně všechno. I naše tréninky a zápasy,“ nechal nahlédnout do kuchyně Bruins.

Nadšení z fanoušků

„Taky mi připadalo, že jsme měli někdy na ledě zbytečně moc prostoru, to se v NHL moc nestává. A některé góly byly docela laciné... Ale to je právě ten rozdíl mezi NHL a třeba českou ligou - že padají i laciné góly, jsou tam špatné odrazy, hráči jedou i několik nájezdů... To se v NHL stane třeba jednou za deset zápasů a bere se to jako smůla,“ pokračoval Krejčí v hodnocení konfrontace českého a zámořského hokeje.

Aniž by to však mínil jakkoliv zle. Vždyť jinak měl rodák ze Šternberka pro hokej v Liberci jen slova chvály. „Diváci mě hodně překvapili, hlavně jak na konci povzbuzovali, to bylo něco neskutečného. Toho si budu vážit celý život. Pro mě to bylo něco výjimečného a nepopsatelný zážitek. V NHL se stane jednou za čas, že fanoušci pořádně fandí. Ale tady povzbuzovali od začátku do konce a vyvolávali jména, to se určitě všem klukům líbilo.“

Reklama

Související témata: