Hlavní obsah

Úvodní buly NHL uvidí Helsinky

PRAHA

Než dojde na víkendová pražská utkání Phoenixu s Bostonem, rozjede se NHL ve čtvrtek večer ve finské metropoli i v zámoří. Na úvodní vhazování 93. ligového ročníku dojde v Helsinkách při večerním duelu Minnesoty s Carolinou, další čtyři utkání prvního hracího dne proběhnou v noci na pátek našeho času za oceánem.

Foto: Paul Battaglia, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Začátek na evropském ledě má NHL už počtvrté v řadě, letos se ale hraje dokonce ve třech městech. Ve stockholmské hale Globen uvidí zítra a v sobotu dvojzápas Columbusu se San Jose. Rozšířená je nabídka utkání pod širým nebem, na Nový rok dojde v Pittsburghu na prestižní souboj hlavních hvězd soutěže, domácího Crosbyho a washingtonského Ovečkina, a 20. února se rovněž na stadiónu pro americký fotbal uskuteční kanadský duel Calgary–Montreal.

Stanley Cup obhajující Chicago přes léto uzavřelo nové kontrakty s hvězdami Toewsem, Kanem i Keithem, ale osm hráčů z vítězné sestavy je pryč. Mezi favority soutěže jsou tak řazeny vedle posledního finalisty Philadelphie i Washington, obhajující Prezidentskou trofej, dále Pittsburgh, Detroit, San Jose a Vancouver. Základní část NHL čítá 1230 utkání a končí 10. dubna 2011, o tři dny později už pro osm nejlepších z každé konference startuje play-off.

Reklama

Související témata: