Hlavní obsah

NHL: Diamanty, zlato, rubíny. Prsteny pro vítěze Stanley Cupu jsou na světě

PRAHA

Nekonečné hodiny milimetrové práce a ruce mistrů vykreslí šperk, jenž je precizním a neobyčejným drahokamem. Tyto prsteny patří jen vítězům Stanley Cupu. Ti poslední jsou z Chicaga. Váha 91 gramů, 14 karátové zlato a 404 diamantů a drahých kamenů v hodnotě téměř osm karátů. To je jedinečná pýcha, kterou jen ti nejlepší mohou navléci na prst. Poslední várka je hotova, patří Indiánům.

Foto: jostens.com

Prsteny pro vítěze Stanley Cupu, tento patří Chicagu.

Článek

Z českých hráčů se v sezóně NHL 2009/2010 nepodařilo žádnému dojít až na samotný vrchol. Radovat se mohou dva Slováci - Marián Hossa a Tomáš Kopecký.

Mistr z klenotnické firmy Jostens spolupracoval s Chicagem na designu. Výsledkem je, že každý hráč má dárek, který mu vždy bude připomínat jeden z největších úspěchů v kariéře.

Řezané diamanty, bílé a žluté zlato, smaragdy, rubíny. „Měli jsme tu čest pomáhat Chicagu a zachytit jejich příběh do prstenu, který odráží památný Stanley Cup,“ řekl Chris Poitras, ředitel sportovního marketingu firmy Jostens.

Prsten pro vítěze Stanley Cupu, takto vypadá pro hokejisty Chicaga.foto: jostens.com

Hodnota každého „kroužku“ je okolo 30 tisíc dolarů, více než 500 tisíc korun.  Ale cena pro hráče a trenéry je úplně někde jinde, nejde ničím nahradit. „Na ceně nezáleží, hodnota je nevyčíslitelná, jde o věčnou památku,“ pověděl asistent prezidenta klubu Ala MacIsaac.

Hlavním motivem šperku je indiánská hlava. Kolem je vyobrazen nápis "Champions" a "Stanley Cup". Po stranách prstenu je jméno hráče a jeho číslo. Druhou stranu zdobí pohár a motto týmu „One Goal, tedy „Jeden cíl“, kolem jsou vyryty čtyři letopočty, ve kterých Indiáni dosáhli na samotný vrchol.

Reklama

Související témata: