Hlavní obsah

Obránce Klesla má nejlepší bilanci plusových bodů v NHL

NEW YORK

Český hokejový obránce Rostislav Klesla z Columbusu má spolu se švédským útočníkem Louiem Erikssonem z Dallasu po prvním měsíci nového ročníku zámořské NHL nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Oba si připsali po 12 kladných bodech.

Foto: Terry Gilliam, ČTK/AP

Obránce Columbusu Rostislav Klesla (vpravo).

Článek

V hodnocení gólmanů se dělí o prvenství s osmi vítěznými zápasy Michal Neuvirth, který je ještě řazen mezi nováčky soutěže, se Slovákem Jaroslavem Halákem ze St. Louis, Jonathanem Quickem z Los Angeles a objevem Philadelphie Sergejem Bobrovským.

Vokoun zaostává

Tomáš Vokoun z Floridy zaostává s dvěma čistými konty o jednu nulu za vedoucím duem Halák a Tim Thomas z Bostonu, který má nejvyšší úspěšnost zákroků 96,7 procenta a nejnižší průměr 1,05 obdržené branky na zápas.

Nejlepším střelcem NHL je Steven Stamkos z Tampy Bay, který dal 11 branek a s 22 body je i nejproduktivnějším hráčem ligy. O gól méně mají na kontě Brandon Dubinsky z New Yorku Rangers a Patrick Sharp z Chicaga. Pozice nejlepšího nahrávače patří s 14 asistencemi Henriku Sedinovi z Vancouveru.

Reklama