Hlavní obsah

Chlapík ve Spartě končí, podepsal roční smlouvu s Ottawou

Ottawa
Aktualizováno

Hokejový útočník Filip Chlapík po vypršení tříleté nováčkovské smlouvy v Ottawě podepsal s tímto kanadským týmem NHL roční dvoucestný kontrakt. Třiadvacetiletý pražský rodák si v hlavním mužstvu Senators vydělá 735 000 dolarů ročně, na farmě v AHL bude pobírat 70 000 dolarů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejista Filip Chlapík v dresu Sparty.

Článek

Chlapík uplynulé tři sezony strávil střídavě v Ottawě a ve farmářském celku Belleville Senators. V minulém ročníku si připsal v NHL dosud největší porci zápasů, v 31 duelech v elitní lize vstřelil tři góly a zaznamenal stejný počet asistencí. Celkově v NHL odehrál 56 utkání a nasbíral 11 bodů (5+6).

"Filip je bojovník a pracant. V Belleville je naším důležitým hráčem. Jsme si jistí, že jeho pracovní morálka pro něj bude stejně tak účinná při jeho snaze být takovým hráčem i v Ottawě," uvedl generální manažer Senators Pierre Dorion.

Koncem září se Chlapík dohodl na měsíčním působení v pražské Spartě, za kterou před přerušením extraligy stihl odehrát tři utkání a vstřelit jeden gól.

Pražský klub teď opouští. Jak Sparta avizuje na svém webu, útočník se na přání Senators vrací zpět do Kanady, kde se bude chystat na start přípravných kempů.

"Filipovi přejeme hodně štěstí v jeho zámořské misi. Věříme, že bude dál skvěle reprezentovat Spartu a celý český hokej," říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Chlapík se do Sparty vrátil po šesti letech a připsal si extraligový debut. Univerzální centr prokázal velký vztah ke klubu, když nastupoval zadarmo i s rizikem případného zranění, které by mu mohlo zkomplikovat jednání o nové smlouvě.

Reklama

Související témata: