Hlavní obsah

Kaberle: Na čísla se většinou člověk dívá, až když skončí s hokejem

Před Vánocemi dosáhl hokejový obránce Tomáš Kaberle 500 bodů v NHL a v Torontu se cítí stále spokojený. "Jsem rád, že jsem zde takovou dobu. Hraji zde rád, protože jsou zde výborní diváci. Doufám, že mám nějaký ten pátek zde ještě před sebou," řekl Kaberle Sport.cz po úterním zápase s Carolinou, které Toronto prohrálo 3:4.

Foto: ČTK/AP

Obránce hokejistů Toronta Tomáš Kaberle

Článek

Během utkání Carolina čtyřikrát vedla. Počtvrté jste to již nesrovnali. Není to psychicky náročné stále dotahovat?

Když se dotahuje, tak to není tak jednoduché. Škoda, že jsme se nedostali do vedení za stavu 2:2 nebo 3:3. To by nás dostalo na koně.

V dlouhodobé tabulce jste se dostal na deváté místo v počtu odehraných zápasů mezi všemi hráči Maple Leafs; co tohle číslo pro vás znamená?

Na tahle čísla se většinou člověk dívá, když skončí s hokejem. Jsem rád, že jsem zde takovou dobu. Hraji zde rád, protože jsou zde výborní diváci. Také jsem rád, že se mi zranění vyhýbají. Doufám, že mám nějaký ten pátek zde ještě před sebou.

Proti Carolině dvě asistence, jak je to důležité?

To je stále to samé. Důležitý je výsledek na konci zápasu, jestli mužstvo má dva body, jeden nebo žádný. Moje úloha je být ofenzívním obráncem. Jsem rád, když se to daří, ale rád bych obě asistence vyměnil za dva body pro mužstvo.

Jedenadvacet asistencí není málo. Nacvičujete určité signály?

Hlavně při přesilovkách. Moje úloha v mužstvu je tedy nahrávat. Každý hráč má jinou úlohu. Já jsem zde od toho, abych rozehrával a připravoval příležitosti pro útočníky.

Za Toronto hrával Jiří Tlustý, tentokrát v dresu Caroliny chyběl, jste spolu v kontaktu?

Jiří je zraněný a do Toronta nepřicestoval. Občas si zavoláme. Hlavně jsme v kontaktu v létě, kdy trénujeme spolu i s Tomášem Plekancem. Takže jsme stále kamarádi a určitě je rád, že dostal šanci v Carolině. Přeji mu, aby se brzy uzdravil a byl zpátky na ledě.

A na závěr přání do nového roku 2011?

Hlavně zdraví a víc vyhrávat, tak jak tomu bylo na začátku sezóny, abychom měli opět nějakou tu vítěznou šňůru.

Reklama

Související témata: