Hlavní obsah

Crosby utnul fantastickou sérii v NHL, přesto zůstal na půli cesty za Gretzkym

PRAHA

Začalo to jedničkou, skončilo na pětadvaceti: 1, 2, 3...až 25. V tolika utkáních v řadě bodoval Sidney Crosby v NHL. Už platí čas minulý. Galapředstavení v nejlepší hokejové soutěži o dnešní noci pro nejlepšího hráče zámořské ligy skončilo. Pittsburgh prohrál s NY Islanders 1:2 v nájezdech a zářivá hvězda si do statistik připsala nula bodů.

Foto: ČTK/AP

Sidney Crosby s trenérem Pittsburghu Danem Bylsmou

Článek

26 minut, 16 sekund a dvě střely. K tomu samostatný nájezd. To tentokrát nestačilo. Ale proč být smutný z jedenácté nejdelší bodové série v NHL? Od sezóny 1992/1993 nezažila tato nejuznávanější liga delší nepřerušený sběr bodů.

Tenkrát bodoval Mats Sundin třicetkrát v řadě. Crosby se zastavil na pětadvaceti utkáních. Vše započalo na počátku listopadu. Na konci prosince vše skončilo s výsledkem 26 gólů a 24 asistencí. Bravo!

„Pokouším se na to nemyslet a dělat každý večer stejné věci,“ říkal kapitán Pittsburghu během sledované šňůry, která si každým povedeným kláním získávala větší pozornost. Proti Islanders padla opona, přišel její epilog.

„Je mi to samozřejmě líto, ale jednou to muselo přijít. Nedá se nic dělat,“ snažil se být v pohodě třiadvacetiletý forvard Tučňáků po utnutí posloupnosti, která byla nejdelší za posledních osmnáct let v zámořské lize.

„Je to skvělý hráč, měl nějaké šance na udržení série,“ pověděl po utkání trenér Ostrovanů Jack Capuano.

Crosby je skvělým hráčem, ale absolutní rekordní série zůstala přesto neohrožena. Drží ji nejlepší z nejlepších. Wayne Gretzky bodoval v sezóně 1983/1984 v 51 zápasech za sebou! V nich dosáhl na neuvěřitelných 153 bodů! Tento legendární hráč figuruje čtyřikrát v elitní desítce nejdelších bodových sérií.

Reklama

Související témata: